Få hjælp til eksamen online

Få hjælp til eksamen på STX, HHX, HF og HTX. Studienet hjælper dig med din forberedelse til eksamen. I vores målrettede vejledninger til eksamen sætter vi din forberedelse i system, og du får gode råd og hjælpemidler til de skriftlige og mundtlige eksamener.  

Forbereder du dig til eksamen øger du dine chancer for en god karakter: Du får styr på det faglige, men også en ro, der giver dig overskud til at lave en god præstation til eksamen.

Her på siden finder du hjælp til eksamen, gode praktiske råd, information om eksamensangst og hvordan du klager over en eksamenskarakter. 

Forbered dig med Studienet og bliv klar til eksamen

Det får du med Studienets vejledning til eksamen:

  1. hjælp til, hvordan du forbereder dig til eksamen trin for trin
  2. vejledning i, hvordan du skriver/løser/analyserer de typer af opgaver, som du bliver stillet eksamen
  3. uddybende plan for, hvordan du disponerer og bruger din tid inde til eksamen
  4. hjælpemidler, som du kan tage med til eksamen, og vejledning i, hvordan du bruger dem.

Eksamensvejledning i dit fag

På Studienet finder du eksamensvejledning til de fleste fag på de gymnasiale uddannelser.

Få hjælp i dit fag her:


Eksamensforberedelse

Der er god grund til at forberede sig til eksamen. Først og fremmest skal du være forberedt på det faglige for at få en god karakter. Men både faglig og praktisk forberedelse giver dig også ro før og under eksamen, så du kan præstere dit bedste og undgå, at nerverne tager over til din eksamen.

Læs mere om eksamensforberedelse her.

Til den skriftlige eksamen kan du med fordel forberede dig på det praktiske senest dagen før, og få ro på natten og morgen før eksamen. Du får gode råd til den praktiske forberedelse til den skriftlige eksamen her.

Til den mundtlige eksamen er der mange, der bliver nervøse. Du kan med fordel gøre dig nogle praktiske forberedelser, som dels dæmper nerverne og dels hjælper dig til en lave en god mundtlig præsentation.

Få gode råd til praktisk forberedelse til den mundtlige eksamen her.


Skriftlig eksamen

Til de skriftlige eksamener gælder det om at forberede sig på de opgavetyper, som du bliver stillet til eksamen.

Få hjælp til opgavetyper og til at forberede dig til den skriftlige eksamen:

STX skriftlig eksamen

HHX skriftlig eksamen

HF skriftlig eksamen

HTX skriftlig eksamen

 Læs mere om den skriftlige eksamen her.


Mundtlig eksamen

Få hjælp til at forberede dig på mundtlig eksamen - få styr på dit pensum og de teksttyper, som du kan komme til eksamen i. Den mundtlige eksamen kræver meget forberedelse, da der er rigtig mange emner, som du skal være forberedt på. Vi hjælper dig med at få overblik og system i din forberedelse, så du kan gå roligt til den mundtlige eksamen. 

Få hjælp og gode råd til den mundtlige eksamen her.


Eksamensangst

Bliver du meget nervøs ved eksamen, er der forskellige ting, du kan gøre for at få ro på nerverne, f.eks. bruger nogle hypnose, mens andre bruger medicin til at dæmpe nerverne, de såkaldte betablokkere.

Læs mere om at håndtere eksamensangst og få gode råd mod eksamensangst her.


Klage over en karakter

Er du ikke tilfreds med en karakter for en mundtlig eller skriftlig eksamen, har du mulighed for at klage. Men hvornår giver det mening at klage, og hvad er risikoen. Det kan du få svar på i vores guide, hvor vi også fortæller dig, hvordan du klager over en karakter. 

Guide: At klage over en karakter