[2]

Guide til skriftlig eksamen i Engelsk A på HHX

I denne guide kan du få et overblik over skriftlig eksamen i Engelsk A på HHX. Her kan du finde en detaljeret gennemgang af denne prøveform. Du får også gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt, samt hvad du skal være særlig opmærksom på under selve eksamen. 

Eksamen i Engelsk A på HHX er en digital prøve, som består af tre sprogopgaver og en længere tekstopgave, som alle besvares med hjælpemidler. Det er dog ikke tilladt at bruge internettet som fagligt hjælpemiddel.

Den ene tekstopgave er altid et analytical essay, men den anden opgave kan være enten et essay eller et manuskript til en tale. 

Uddrag

Nedenfor kan du se et kort uddrag fra vores eksamensguide:

Essay

På HHX kan du også blive bedt om at skrive en anden type essay. Her handler det ikke om at analysere en tekst, men om at behandle og diskutere et overordnet emne med udgangspunkt i et antal kilder.

Opgaveformuleringen til essay-opgaven er typisk meget kortfattet, men giver normalt et par specifikke instruktioner til, hvordan du skal arbejde med temaet. Den sidste instruktion er normalt discuss, den første kan variere. Dernæst får du en liste over de kilder, som du skal inddrage. Kilderne er typisk en blanding af tekst- og videomateriale. Ofte indgår der også billedmateriale i form af grafer, der fx viser økonomiske eller samfundsmæssige udviklinger ift. emnet.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Guide til skriftlig eksamen i Engelsk A på HHX

[2]
Bedømmelser
  • 03-03-2020
    Givet af HHX-elev på 3. år
    Kæmpe hjælp
  • 26-01-2023
    Givet af HHX-elev på 2. år