HTX A

Her får du vores gode råd til mundtlig eksamen i Matematik A på HTX.…

...

...

Forbered dig til eksamen

Lav dispositioner til spørgsmålene

Da du kender eksamensspørgsmålene på forhånd, så bør du lave en disposition til hvert spørgsmål, hvor du skriver, hvordan du vil besvare spørgsmålet. 

En disposition indeholder centrale begreber og beviser

En disposition indeholder typisk en kort definition af centrale begreber og et eller flere beviser.

Det er typisk også en god idé at forberede et eksempel, hvor du bruger den teori, du har gennemgået i dit oplæg. Når du vælger dine eksempler, så sørg for at benytte nogle tal, du nemt kan regne med. Til eksamen skal du ikke vise, hvor god du er til hovedregning, men at du har forstået de begreber, teorier og metoder, som du omtaler, så det er helt okay at vælge nogle eksempler, der er nemme at regne på.

Du kan få hjælp til at lave dine dispositioner i vores kompendier i Matematik. I kompendierne gennemgår vi både relevant teori og en lang række eksempler. Kompendierne indeholder også en lang række beviser med grundige trin-for-trin-forklaringer.

Brug af PowerPoint-præsentationer

Du kan evt. vælge at lave dine dispositioner som PowerPoint-præsentationer, som du kan have med til eksamen.

Dine PowerPoint-præsentationer bør være korte oversigter over, hvad du vil sige til eksamen. Du må ikke læse op fra din præsentation, så skriv kun det allervigtigste i PowerPoint-præsentationerne. Brug gerne stikord.

Vi anbefaler, at du laver dit bevis i hånden på tavlen. Du kan fx lave en blank side i din præsentation, når du kommer til beviset.

Du kan evt. tage relevante figurer med i dine PowerPoint-præsentationer.

Hvis du vil gennemgå et eksempel, så anbefaler vi, at du nøjes med at skrive selve opgaven i præsentationen, og at du laver udregningerne på tavlen. Hvis du fx vil bestemme hældningskoefficienten for en linje, så kan du skrive opgaven "Bestem hældningskoefficienten for linjen l, der går gennem punkterne A(2,3) og B(4,7)" i din PowerPoint-præsentation. Selve udregningen af hældningskoefficienten bør du lave på tavlen.

Vi anbefaler, at du spørger din lærer, om vedkommende har nogen retningslinjer for brugen af PowerPoint-præsentationer til eksamen.

Her kan du se et eksempel på en PowerPoint-præsentation.

Øv dine oplæg

Når du har lavet dine…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind