[10]

Guide til skriftlig eksamen i Engelsk B på STX

I denne guide kan du få et overblik over skriftlig eksamen i Engelsk B på STX. Du kan også bruge guiden til mundtlig årsprøve.

Guiden giver dig en detaljeret gennemgang af din eksamen. Du får også gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt, samt hvad du skal være særlig opmærksom på under selve eksamen. 

Eksamen i Engelsk B på STX består af fire sprogopgaver og en længere tekstopgave, som alle besvares med hjælpemidler. Det er dog ikke tilladt at bruge internettet som fagligt hjælpemiddel.

De indledende sprogopgaver kan variere i indhold, men du kan fx opleve at blive testet i din viden om grammatik, stilistik og semantik

Den afsluttende tekstopgave er todelt, da du både bliver bedt om at skrive et summary og et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om en short story eller non-fiction. 

Uddrag

Nedenfor kan du læse et kort uddrag fra vores eksamensguide:

Summary 

Et summary er en kort gengivelse af indholdet i en tekst. Hvis du skriver et summary af en skønlitterær tekst, er det typisk en gengivelse af tekstens handling, men hvis du skriver et summary af sagprosa, er det i højere grad en gengivelse af hovedpunkterne, som forfatteren eller taleren præsenterer. 

Dit summary skal skrives i nutid, opbygges kronologisk og være på ca. 125 ord. Det er vigtigt, at du prøvet at holde dig tæt på dette omfang - et meget langt summary tæller bestemt ikke positivt.

Du skal desuden være opmærksom på, at et summary ikke indeholder hverken analyse, fortolkning eller diskussion af teksten - du skal kun gengive dens indhold, ikke forholde dig yderligere til det (det er nemlig dét, som dit efterfølgende analytical essay skal gøre!).

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Guide til skriftlig eksamen i Engelsk B på STX

[10]
Bedømmelser
 • 25-02-2019
  Givet af 2.g'er på STX
  Gider ikke udfylde det her for alle de webbøger jeg har læst, men de er alle enormt hjælpfulde og af høj kvalitet
 • 29-05-2024
  Givet af 2.g'er på STX
 • 14-09-2023
  Givet af 1.g'er på STX
 • 24-05-2023
  Givet af 2.g'er på STX