Psykologi B eksamen

Dette er Studienets vejledning til den mundtlige eksamen i Psykologi på B-niveau. Din eksamen i Psykologi B består af en mundtlig eksamen, hvor du har 24 timers forberedelse og 30 minutters eksamination.

Du får udleveret et spørgsmål, der består af et tema og et eller flere bilag, som så udgør grundlaget for den mundtlige eksamen. Du skal så i forberedelsen lave en synopsis, som du skal præsentere til eksamen. Har du brug for hjælp til din synopsis, anbefaler vi, at du bruger vores vejledning til synopsis i Psykologi.

NB: Hvis du har Psykologi på C-niveau, bør du i stedet læse vores vejledning til Psykologi C eksamen.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vejledningen.

Gruppeforberedelse eller individuel forberedelse?

På nogle skoler kan der være mulighed for, at I kan forberede jer til eksamen i grupper, selvom selve eksaminationen stadigvæk foregår individuelt og med individuel bedømmelse. 

Det er helt frivilligt, om du vil benytte dig af en eventuel mulighed for gruppeforberedelse. Hvis du har en god gruppe, kan det være en stor hjælp på nogle punkter - blandt andet fordi det giver jer nogle bedre muligheder for at øve jeres oplæg igennem. Der er også bedre chancer for, at I alle har forstået de centrale fagbegreber korrekt, hvis I har haft mulighed for at snakke dem igennem på forhånd. 

Hvis du vælger gruppeforberedelse, kan I selv vælge, om I vil lave hver jeres synopsis eller en fælles synopsis, som I alle sammen kommer op i. Her kan det måske være en god idé at vælge individuelle synopser, så I hver især er 100% sikre på, at I kan stå inde for hele indholdet i jeres synopse og har styr på at præsentere det.

Selvom der kan være fordele ved gruppeforberedelse, så er det dog ikke noget, som du skal føle dig presset til. I sidste ende er det dig, som kender dig selv bedst. Du har sikkert allerede en god fornemmelse for, om du vil kunne få gavn af et gruppearbejde, eller om du i virkeligheden arbejder bedst alene.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Psykologi B eksamen

[5]
Bedømmelser
 • 19-05-2015
  God gennemgang af hvordan en eksamen kommer til at forløbe!
 • 05-06-2016
  Givet af HFe-elev på 2. år
  topkarakter hvis den kunne downloades
  Denne webbog kan downloades via vores App :)
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 18-05-2021
  Givet af 3.g'er på STX
  nice
 • 06-06-2023
  Givet af HF-elev på 2. år