Samfundsfag A skriftlig eksamen

I denne vejledning får du hjælp til skriftlig eksamen i Samfundsfag A på STX. Vi guider dig igennem de forskellige dele af eksamen og forklarer dig, hvordan de mange opgavetyper skal forstås. Undervejs kommer vi med gode råd, så du har de bedst mulige forudsætninger for at klare dig godt til eksamen.

Den skriftlige eksamen i Samfundsfag A består af to dele: 

 1. En fællesdel med to opgaver, der begge skal besvares. Besvarelserne af de to opgaver må tilsammen højest fylde 700 ord.
 2. En valgfri del, der indeholder tre delopgaver som hver består af to spørgsmål. I den valgfrie del skal du vælge at besvare én af de tre delopgaver. I den valgfrie del er der ingen ordbegrænsning.

Den skriftlige eksamen i Samfundsfag A varer 6 timer, hvoraf de første 40 minutter er forberedelse uden bilagsmaterialet; enten i grupper eller individuelt. Du kan derfor bruge de 40 minutter til at sætte dig grundigt ind i hver opgave og diskutere med din gruppe, hvordan man bedst besvarer opgaven. Når de 40 minutter er gået slutter gruppearbejdet og bilagsmaterialet udleveres. De resterende 5 timer og 20 minutter skal du bruge på at udarbejde en individuel besvarelse.

Vejledningens struktur

På siden Fællesdelen gennemgår vi de forskellige opgavetyper som du kan møde i fællesdelen. Vi forklarer, hvad hver opgavetype går ud på, hvordan du skal gribe opgaven an og hvad du skal være særligt opmærksom på. Vi kommer også med gode råd til, hvad du kan komme ind på i din besvarelse af hver opgavetype.

Delopgaver handler om den valgfrie del af din eksamen. I den valgfrie del skal du vælge mellem tre delopgaver, som hver består af to spørgsmål. Vi gennemgår de fire spørgsmålstyper du kan komme ud for; undersøgelse, sammenligning, diskussion og notat. Vi forklarer, hvad en besvarelse af hver spørgsmålstype skal indeholde, hvordan du bedst griber spørgsmålene an samt hvad der skal til for at skrive en eksemplarisk besvarelse.

Siderne Beregninger, Sådan fortolker du lineær regression og Sådan fortolker du en chi2-test guider dig igennem den metode du kan få brug for.

Siden Anvend viden giver dig et overblik over, hvilke typer viden du typisk bliver bedt om at anvende i fællesdele og delopgaver samt idéer til, hvad du kan komme ind på, hvis du bliver bedt om at anvende viden om et bestemt emne.

På siden Forberedelse til eksamen giver vi dig gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt. Vi vejleder dig også i, hvordan du kan bruge Studienet til at læse til eksamen. På siden Flashcards leder vi dig videre til vores flashcards som du kan bruge til at øve dig i centrale begreber.

På siden De første 40 minutter af eksamen finder du råd til, hvordan du får mest ud af de første 40 minutter og gruppeforberedelsen. 

På vejledningens sidste side guider vi dig i, hvordan du kan downloade vejledningen og andre Studienetprodukter, så du kan bruge dem, mens du er til eksamen.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Samfundsfag A skriftlig eksamen

[70]
Bedømmelser
 • 14-03-2017
  Givet af 3.g'er på STX
  Den giver grundviden om de forskellige genrer og ruster en godt på til eksamen. Så hvis man trænger til at få genopfrisket de forskellige genrer er den et kig værd. Dog er det ærgeligt, at den ikke kan hentes som PDF. Et godt råd er at beslutte sig for hvilke genrer man vil skrive i den valgfrie del, og så evt. screenshotte de slides man vil bruge, så man har dem inde til eksamen
  Hej. Tak for din bedømmelse. Du kan downloade vores webbøger med vores App. Læs mere her. Med venlig hilsen Jeppe/Studienet.dk
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 21-06-2018
  Givet af 3.g'er på STX
  Jeg skulle til skriftlig samfundsfag d. 28 maj hvor jeg downloadede denne guide sammen med begrebsnote arket. Dette har hjulpet rigtig meget, for første gang i Samfundsfaget har jeg fået et 10 tal så gør endelig brug af den!
 • 31-01-2022
  Givet af 2.g'er på STX
  virkelig god hjælp, bruger til næsten alle mine afleveringer!!
 • 27-10-2020
  Jeg elsker studienet! Det er så dejligt med inspiration, når man virkelig er pår bar bund! Man får virkelig forklaret alt i detaljer, så man bedre kan gå igang med opgaven