[122]

Samfundsfag A skriftlig eksamen

I denne vejledning får du hjælp til skriftlig eksamen i Samfundsfag A på STX. Vi guider dig igennem de forskellige dele af eksamen og forklarer dig, hvordan de mange opgavetyper skal forstås. Undervejs kommer vi med gode råd, så du har de bedst mulige forudsætninger for at klare dig godt til eksamen.

Den skriftlige eksamen i Samfundsfag A består af to dele: 

 1. En fællesdel med to opgaver, der begge skal besvares. Besvarelserne af de to opgaver må tilsammen højest fylde 700 ord.
 2. En valgfri del, der indeholder tre delopgaver som hver består af to spørgsmål. I den valgfrie del skal du vælge at besvare én af de tre delopgaver. I den valgfrie del er der ingen ordbegrænsning.

Den skriftlige eksamen i Samfundsfag A varer 6 timer, hvoraf de første 40 minutter er forberedelse uden bilagsmaterialet; enten i grupper eller individuelt. Du kan derfor bruge de 40 minutter til at sætte dig grundigt ind i hver opgave og diskutere med din gruppe, hvordan man bedst besvarer opgaven. Når de 40 minutter er gået slutter gruppearbejdet og bilagsmaterialet udleveres. De resterende 5 timer og 20 minutter skal du bruge på at udarbejde en individuel besvarelse.

Vejledningens struktur

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Samfundsfag A skriftlig eksamen

[122]
Bedømmelser
 • 14-03-2017
  Givet af 3.g'er på STX
  Den giver grundviden om de forskellige genrer og ruster en godt på til eksamen. Så hvis man trænger til at få genopfrisket de forskellige genrer er den et kig værd. Dog er det ærgeligt, at den ikke kan hentes som PDF. Et godt råd er at beslutte sig for hvilke genrer man vil skrive i den valgfrie del, og så evt. screenshotte de slides man vil bruge, så man har dem inde til eksamen
  Hej. Tak for din bedømmelse. Du kan downloade vores webbøger med vores App. Læs mere her. Med venlig hilsen Jeppe/Studienet.dk
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 21-06-2018
  Givet af 3.g'er på STX
  Jeg skulle til skriftlig samfundsfag d. 28 maj hvor jeg downloadede denne guide sammen med begrebsnote arket. Dette har hjulpet rigtig meget, for første gang i Samfundsfaget har jeg fået et 10 tal så gør endelig brug af den!
 • 13-02-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år
  super
 • 08-11-2022
  bra