STX B

Hvis du begyndte på STX før 1. august 2017, så skal du op til en individuel prøve. Hvis du begyndte efter 1. august 2017, så skal du både op til en gruppedelprøve og en individuel delprøve. De to delprøver afholdes typisk samme dag.

Forberedelse inden eksamen

Her finder du vores forslag til, hvordan du forbereder dig inden eksamen.

Gruppedelprøven

Problemstillingerne til gruppedelprøven er ikke kendte på forhånd, dvs. at du ikke kan forberede dig på de specifikke problemstillinger.

Vi anbefaler, at du forbereder dig ved at efterligne eksamenssituationen, dvs. ved at løse opgaver i fællesskab med en eller flere af dine klassekammerater, mens I taler om, hvordan I løser opgaverne, og hvorfor I løser opgaverne, som I gør. 

Du finder alle vores råd om forberedelse inden gruppedelprøven på siden Gruppedelprøve, hvor vi bl.a. giver gode råd om, hvad du bør fokusere på, når du forbereder dig, og kommer med forslag til opgaver, I kan arbejde med.

Den individuelle prøve

Du får udleveret eksamensspørgsmålene til den individuelle prøve inden eksamensperioden, så du kan forberede, hvad du vil sige, når du skal holde dit oplæg til eksamen. Vi anbefaler, at du laver en disposition til hvert spørgsmål, hvor du skriver, hvad du vil sige til eksamen, hvis du trækker spørgsmålet. Du finder en oversigt over vores eksempler på dispositioner på siden Dispositioner.

Du kan læse vores gode råd om dispositioner, og hvordan du kan øve dig på dine oplæg, på siden Individuel prøve.

Sådan foregår eksamen

Her finder du vores gennemgang af, hvordan mundtlig eksamen foregår.

Gruppedelprøven

Gruppedelprøven begynder med, at hver gruppe trækker en ukendt problemstilling. Under prøven skal I arbejde med den problemstilling, I har trukket, mens lærer og censor går rundt mellem grupperne og snakker med jer om, hvordan I løser opgaven, og hvorfor I har valgt den metode eller tilgang. Prøven varer ca. 120 minutter i alt.

Gruppedelprøven og de individuelle delprøver ligger typisk samme dag med gruppedelprøven om formiddagen og de individuelle delprøver umiddelbart derefter. I må være op til 10 elever til gruppedelprøven på samme tid, så hvis du ikke er en af de første, der skal op til den individuelle delprøve, så kan der godt være en del ventetid mellem de to delprøver.

Den individuelle prøve

Den individuelle prøve begynder med, at du trækker et af de kendte eksamensspørgsmål.

Hvis du begyndte på STX efter 1. august 2017: Den problemstilling du trækker til gruppedelprøven, og det eksamensspørgsmål du trækker til den individuelle delprøve, kan godt være inden for samme overemne, dvs. at det fx er muligt at trække differentialregning til både gruppedelprøven og den individuelle delprøve.

Når ...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind