[11]

Guide til skriftlig eksamen i Engelsk B på HF

I denne guide kan du få et overblik over skriftlig eksamen i Engelsk B på HF. Her kan du finde en detaljeret gennemgang af denne prøveform. Du får også gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt, samt hvad du skal være særlig opmærksom på under selve eksamen. 

Eksamen i Engelsk B på HF består af fem sprogopgaver og en længere tekstopgave, som alle besvares med hjælpemidler. Det er dog ikke tilladt at bruge internettet som fagligt hjælpemiddel.

Sprogopgaverne kan variere lidt i indhold, men normalt bliver du testet i centrale grammatiske emner som ordklasser og verbernes tider. 

Den afsluttende tekstopgave giver dig normalt valget mellem at arbejde med en short story, et antal non-fiction kilder eller en kortfilm. 

NB: Hvis du skal til eksamen i Engelsk A på HF, skal du op efter STX A-ordningen. Den kan du læse om her

Uddrag

Nedenfor kan du se et kort uddrag fra vores eksamensguide:

Opgave 3 og 5

Opgave 3 og 5 varierer fra år til år. Nogle gange involverer de traditionelle grammatikopgaver, men du kan også blive bedt om at formulere en kort sammenhængende tekst på engelsk ud fra nogle instruktioner. Du kan fx blive bedt om at omskrive et stykke tekst, så det får en anden sproglig stil. 

Ofte vil der også indgå en opgave, hvor du får besked på at beskrive et billede med en kort engelsk tekst, hvor nogle bestemte ord skal inkluderes (uden at ændre på deres bøjning). Denne opgave bliver altså også indirekte en grammatisk test af, om du kan bruge forskellige ord og ordklasser korrekt.  

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Guide til skriftlig eksamen i Engelsk B på HF

[11]
Bedømmelser
 • 24-03-2023
  God vejledning - mange praktiske vink
 • 14-05-2023
  Givet af HF-elev på 2. år
 • 12-05-2023
  Givet af HF-elev på 2. år
 • 27-04-2023
  Givet af HF-elev på 2. år