Terminsprøver

Bliv klar til årets terminsprøver med Studienets vejledninger. Terminsprøverne er generalprøven på eksamen og har en stor betydning for din årskarakter – og i sidste ende din eksamenskarakter.

Selvom du kun har kort tid til forberedelse, vil du ikke fortryde den tid du bruger på at få overblik over prøven og hjælpemidler. Med Studienet kan du forberede dig til effektivt til terminsprøverne. Med vores overskuelige vejledninger kan du fokusere på det vigtigste i din forberedelse.

Her finder du hjælp til terminsprøverne i de forskellige fag på STX, HHX, HF og HTX.

Få hjælp til din terminsprøve

Studienets vejledninger til terminsprøven er enkle og effektive, så du får din forberedelse sat i system. Du sparer tid og får forberedt dig på de rigtige ting. Vi hjælper dig desuden med at klare selve terminsprøven på en god måde.

Vores vejledninger er bygget op i to trin:

Før terminsprøven – forberedelse til alle dele af prøven og de forskellige opgavetyper

Under terminsprøven – hvordan du bedst muligt strukturerer din tid, hvilke hjælpemidler du skal bruge og hvordan du bedst bruger dem

Bruger du mindst 30 minutter på at forberede dig, og bruger du vores hjælpemidler korrekt, er du et stort skridt tættere på en god karakter til din terminsprøve.

Det kan virke uoverskueligt at skulle forberede sig til terminsprøverne oveni al det andet skolearbejde, men vi lover, at du ikke vil fortryde at komme forberedt til prøven. Når du er forberedt, vil du få en meget bedre oplevelse af at gå til prøve og du kan samtidig blive klogere på, hvordan du bliver godt forberedt til eksamen.

Få hjælp til terminsprøverne i bl.a. Dansk, Engelsk og Matematik

Her på Studienet har vi lavet vejledninger til alle de forskellige terminsprøver på A, B og C-niveau. 

Du kan finde hjælp til terminsprøverne i de forskellige fag her: 

Det siger eleverne om Studienets vejledninger

Perfekte noter. Læs de her igennem et par gange, undersøg hvad du ikke forstår og du er klar til at nedlægge terminsprøven/eksamen.
- STX 2.g'er

Fin og overskuelig gennemgang! Den hjalp mig meget under min terminsprøve i engelsk på A-niveau!
- HHX 3.g'er

Helt uundværligt, hvis man alligevel sidder og læser op til terminsprøve og mangler lidt bekræftigelse i sine opgaver. Super overskuelige opgaver!
- HF 1.g'er

Rigtig god at støtte sig til! Jeg brugte den til terminsprøven og den skaber lidt mere tryghed til eksamen.
- STX 3.g'er

Årskarakter - Derfor er terminsprøven vigtig!

Der er to grunde til, at du skal forberede dig til din terminsprøve:

  1. Terminsprøven tæller med i din årskarakter: De fleste lærere vægter din præstation og karakter til terminsprøven meget højt, når de skal give den skriftlige årskarakter.
  2. Terminsprøven er generalprøven før den skriftlige eksamen, hvor karakteren for alvor tæller. Al forberedelse til terminsprøven forbereder dig også til eksamen.

Forbered dig godt og få en bedre årskarakter samt en bedre træning til den vigtige eksamen.

Hvad er terminsprøver?

Går du på en ungdomsuddannelse, skal du op til terminsprøven i alle dine skriftlige fag på A-niveau bortset fra historie.

Mange elever er tilbøjelige til at mene, at terminsprøverne ikke betyder noget, fordi det ikke er en rigtig eksamen, og at man derfor ikke behøver at præstere, som man ellers ville have gjort. Men det er ikke korrekt.

Når lærerne skal give dig årskarakter og vurdere din formåen i et fag, er det helt oplagt for dem at tage udgangspunkt i terminsprøven.

Desuden er terminsprøven den ultimative chance for at forberede dig til eksamen. Ved terminsprøven får du et helt konkret billede af, hvad der kræves til den skriftlige eksamen i faget. Derfor kan du lære meget af denne oplevelse og notere dig, hvad du skal gøre bedre til eksamen.

Sådan forbereder du dig bedst muligt til terminsprøverne

Den bedste måde at imødekomme terminsprøven på er at betragte den ligesom en rigtig eksamen. Derfor er det naturligvis ikke nok forberedelse, at du hurtigt kigger dine noter igennem aftenen før, inden du går i seng. Den mest optimale måde at forberede sig til terminsprøverne på ville være at tage et kig på tidligere opgavesæt, da det netop er disse, som du typisk vil støde på til terminsprøven.

Skal du f.eks. op til terminsprøven i skriftlig matematik, ville det være oplagt at hente opgavebesvarelser fra de seneste år, så du får en fornemmelse af, hvordan opgaverne er sat op, og hvilke slags opgaver du kan støde på.

Her på Studienet har vi gjort det lettere for dig at få overblik over din forberedelse. Går du f.eks. på HHX, HF, STX eller HTX, finder du vejledninger til de forskellige fag, som du skal til terminsprøve i.

I vejledningerne får du hjælp til at forberede dig på de forskellige opgavetyper, som du kommer til at se til terminsprøven, strukturering af din opgave samt generelle råd til terminsprøven. 

5 hurtige råd til terminsprøverne

Gode råd kan man aldrig få nok af. Det kan være meget stressende at være til terminsprøven, ligesom det også kan være stressende at være til den rigtige skriftlige eksamen. Når du kigger rundt i lokalet, kan du få en fornemmelse af, at alle ved hvad de har gang i, mens du sidder og føler, at du ikke kommer nogen vegne i opgaven. Herunder vil vi nævne 5 råd, som du sikkert kan bruge til terminsprøven, for at få det meste ud af prøven og gå ud med et tilfredsstillende resultat.

1. Tjek dine gamle opgaver igennem

En god hjælp kan være at tjekke dine gamle opgaver igennem – er der fejl som går igen? Er det den samme dumme fejl, som du laver gang på gang? Hvis dette er tilfældet, så skriv det ned på et stykke papir, som du kan tage med til terminsprøven og undgå dumme småfejl.

2. Det er ikke nødvendigvis en positiv ting at være den første, der forlader prøvelokalet

I stedet for at rejse dig op efter en time og et kvarters skrivning bør du nok gennemlæse din opgave en ekstra gang. Brug tid på at gennemlæse opgavens beskrivelse, og sørg for at din besvarelse stemmer overens med denne. Tag dig god tid, når du eftertjekker din opgave, da du ofte vil støde på stavefejl, slåfejl, ukorrekt tegnsætning, manglende og/eller dobbelt mellemrum og andre typiske fejl, som du sikkert ikke ville have afleveret til din lærer.

3. Hold hovedet koldt

Er din sidemakker nået dobbelt så langt i opgaven, som du er? Går tiden hurtigere end du havde forventet, mens du knap nok er nået til anden opgave? Sørg for at holde hovedet koldt og lad dig ikke påvirke af dine omgivelser. Lad vær med at afslutte din opgave tidligere, fordi din bedste ven lige er blevet færdig, og venter på dig udenfor, fordi I skal cykle hjem sammen. Har du haft en stresset eksamen og gjort tingene halvt, så bliver det tydeligt på dit slutresultat.

4. Få styr på dine papirer

En god forberedelse til terminsprøven, såvel som til den rigtige skriftlige eksamen, er at holde styr på dine sager. Sørg for at have et system, så du til enhver tid kan hive det rigtige dokument eller notat frem, når du får brug for det. Alternativt kan du bruge et software som Microsoft Office OneNote til at holde styr på dine notater.

5. Brug det som det, det er – en mulighed for at opleve en eksamen

Selvom du naturligvis skal præstere dit bedste til terminsprøven, skal du stadig ikke glemme, at den er der, fordi du, som elev, skal have mulighed for at blive mental parat til eksamenslignende forhold. Får du en dårlig karakter til terminsprøven, må det ikke slå dig ud. Det absolut vigtigste formål med terminsprøven er at gøre dig parat til at gå til den skriftlige eksamen.