HF A

Her får du vores vejledning til mundtlig eksamen i Historie A på HF.

Hjælp til eksamen

I vejledningen finder du hjælp til din eksamenslæsning- og forberedelse. Derefter ser vi på, hvad der foregår på selve eksamensdagen, og hvad du bør medbringe.

Vi ser på, hvordan du skal bruge din forberedelsestid på den god måde, hvor vi giver dig en trin-for-trin vejledning i at opstille problemstillinger og arbejde med materialerne fra eksamensspørgsmålet. Du får også et eksempel på en disposition for fremlæggelsen. Til sidst giver vi gode råd til selve eksaminationen.

Hvordan foregår eksamen?

Forberedelsestid: 90 minutter

Eksaminationstid: 30 minutter

Bilag: 4-5 normalsider af 2400 anslag ukendt tekst (teksterne kan også være medieklip, tabeller, billedmateriale m.v.)

Eksamensopgivelser: 3-4 forløb fra undervisningen

Uddrag fra siden om hvordan du bedst bruger forberedelsestiden

Den næste opgave er at indkredse 2 til 3 problemstillinger. Overskriften på dit spørgsmål vil svare til et forløb fra undervisningen, så du bør tage et kig på dine noter og tjekke op på de problemstillinger og temaer, som forløbet arbejdede med. Det kan hjælpe dig igang med at formulere dine egne problemstillinger. 

En historiefaglig problemstilling er centralt for historiefaget og dets eksamen. En problemstilling er grundlæggende set et eller flere spørgsmål til et historisk materiale. Vi opstiller problemstillingerne, fordi vi gerne vil have indsigt i menneskers sociale forhold, samfund, kultur og magt i fortiden og nutiden.

Nogle problemstillinger er redegørende og lægger op til at gengive konkrete historiske begivenheder og forhold. Andre problemstillinger er mere analyserende og handler ofte om at give bud på begivenhedernes årsager. Når du opstiller problemstillinger til dit materiale, skal du både bruge de redegørende og de analyserende, hvis du vil vise et godt fagligt niveau. Dine problemstillinger skal også...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind