Om Studienet

Studienet hjælper gymnasieelever med at skrive bedre opgaver og få bedre karakterer til eksamen. Vores lærere producerer vejledninger og kvalitetssikrer vores store vidensdatabase.

Vejledninger og Guldprodukter

Guldprodukt

Vi producerer en lang række produkter, som alle sigter mod at træne eleverne til eksamenssituationen. Vi udgiver bl.a. vejledninger, analysemodeller, notatark til litterære analyser og modelbesvarelser. Vi kalder disse materialer for guldprodukter.

Guldprodukterne er en yderligere hjælp til den konkrete opgave, som eleven søger inspiration til. Når eleven henter en opgave, vil eleven i langt de fleste tilfælde blive tilbudt et guldprodukt til den konkrete opgave. Henter en elev fx en litterær analyse af digtet ”Morgen” af Tom Kristensen, vil eleven derefter blive tilbudt en analysemodel til digte, som eleven kan arbejde ud fra i analysen af digtet.

Webbøger

Flere af vores vejledninger findes også som webbøger. Webbøger kan læses direkte på din PC, mobil eller tablet - for at læse en webbog skal du bare have adgang til internettet. Webbøgerne er læsevenlige og du kan søge direkte i teksten.

Læs mere om webbøgerne her

Opgaver til inspiration - Kvalitetssikret af vores lærere

Vores lærere håndplukker de bedste opgaver til inspiration. Vi afviser over 40 % af alle elevopgaver.
Guldprodukt

Vores opgaver kan både tjene til inspiration i forhold til form og struktur og i forhold til selve indholdet i besvarelsen. Derfor bliver alle indsendte opgaver kvalitetskontrolleret af vores redaktion, og over 40 % af de indsendte opgaver bliver afvist.

Vi tror på, at man kan lære af det gode eksempel (opgaver til 10 og 12), men også af andres fejl (opgaver til 2 og 4), såfremt der er en tilhørende klar begrundelse for, hvilke fejl og mangler der er i opgaven.

Gå på opdagelse blandt vores opgaver til inspiration

Hvad med plagiat?

Studienet tager skarp afstand fra al form for plagiat. Formålet med vores eksempler på besvarelser er at give eleverne inspiration til, hvordan en opgave skal opbygges og formuleres.

Som hjælp til eleverne har vi udgivet en guide, som forklarer, hvordan man bruger Studienets opgaver og vejledninger på en korrekt måde og undgår at plagiere eller snyde.

Se vejledningen her: Sådan bruger du Studienets opgaver og vejledninger.

Læs mere om Studienet og snyd / plagiat her.

Vores historie

I 1995 startede Studienet.dk under navnet Opgavecentralen. Det var den første internetbaserede tjeneste i Danmark, der indsamlede og offentliggjorde opgaver fra landets elever.

Indtil 2007 var Studienet.dk en ren opgavebank, hvor eleven kunne hente inspiration blandt over 100.000 materialer. I 2007 fik Studienet.dk en ny ejerkreds. Derefter kom der en redaktion på Studienet, som begyndte at kategorisere og læse opgaverne igennem, så kun den bedste inspiration kom igennem nåleøjet.

I 2010 blev Studienet stor nok til, at det blev rentabelt at få vores egne lærere til at producere hjælp til eleverne – det, som vi i dag kalder guldprodukter. 

I 2017 stoppede Studienet med at modtage opgaver fra vores brugere. I dag udgiver vi udelukkende læringsprodukter udarbejdet af vores redaktion. 

Kom i kontakt med os

Du kan kontakte Studienet.dk via denne side.

Studienet.dk udgives af forlaget Better Students ApS.

Better Students ApS
Brovej 20 A
8800 Viborg
CVR. 31482933.

Du kan læse mere om forlaget Better Students på denne side: http://betterstudents.com.