Religion C mundtlig eksamen på STX

Her får du information og hjælp til mundtlig eksamen i Religion C. 

Sådan forløber mundtlig eksamen

Eksamen i religion består af ca. 24 eller 48 minutters forberedelse hvor alle hjælpemidler er tilladt, efterfulgt af en ca. 24 minutters eksamination. Hvis der gives 48 minutters forberedelse, er tekstmaterialet til gengæld dobbelt så langt.

De første 7-10 minutter af eksaminationen er dit oplæg, som du har forberedt i løbet af din forberedelse. Herefter følger 10-15 minutters faglig samtale om det trukne eksamensspørgsmål. Med ind til forberedelsen får du udleveret et eksamensspørgsmål, der indeholder:

 • En eller flere tekster. Teksten er ukendt, men den vil altid hænge sammen med et undervisningsforløb, som du er blevet undervist i.
 • Der kan forekomme et eller flere konkrete spørgsmål til teksten, som du skal besvare i dit oplæg. Men ofte får du bare udleveret teksten uden spørgsmål til, og så er det op til dig at finde frem til det religionsfagligt interessante ved teksten, som du kan tale om.

Sådan forbereder du dig inden eksamen

Det er en rigtig god idé at begynde med at få overblik over de forløb, fokuspunkter og temaer, som I har været igennem i undervisningen. 

Forløb: Få styr på dit materiale fra religionsundervisningen og del det op i de forløb, I har været igennem (kristendom, islam, buddhisme osv.). Lav evt. en mappe, der er nem at overskue og finde rundt i.

Fokuspunkter: Læs beskrivelsen af det enkelte forløbs fokuspunkter, og hav det i baghovedet, når du forbereder dig! Se Lectio eller skolens hjemmeside for at finde pensumbeskrivelse.

Temaer: Få styr på temaerne og problemstillingerne i de enkelte forløb. Brug her undervisningsbeskrivelserne og dine egne noter til at spore dig ind på, hvorfor I læste de forskellige tekster, og hvad I fokuserede på.

Hent noter fra Studienet

Kontroller om du har komplette noter til alle forløbene. Hvis du har huller og mangler i dine noter, kan du hente hjælp her på Studienet. Vi har udgivet webbøger, der dækker alt det vigtige i Religion C:

Noter til kristendomNoter til islamNoter til hinduismeNoter til jødedomNoter til buddhisme.

Noterne er både gode at bruge som forberedelse til eksamen derhjemme, og de kan også bruges som et opslagsværk, som du kan hente hjælp hos i forberedelsestiden til selve din eksamen.

Download denne vejledning

Vi anbefaler, at du downloader denne vejledning og de ovenstående webbøger med Studienets app, så du kan have den med til eksamen. Husk, at webbogen skal downloades inden eksamen, og at du skal anvende Exam Mode.

Læs noterne og teksterne

Sæt dig grundigt ind i noterne, så du hurtigt kan få gavn af dem inde i forberedelsen. Genlæs teksterne fra undervisningen, især dem som du ikke føler, du kan huske så godt, eller som var særligt svære, og sæt dig ind i de temaer, som de behandler.

Genopfrisk de religionsfaglige begreber og analyseredskaber, din lærer har undervist i, så du kan bruge dem inde til eksamen. Her kan du også finde hjælp på Studienet:

Noter til begreber og fænomener i Religion

  Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

  Få adgang til hele Webbogen.

  Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

  Køb medlemskab nu

  Allerede medlem? Log ind

  Religion C mundtlig eksamen på STX

  [199]
  Bedømmelser
  • 30-05-2011
   Givet af 3.g'er på STX
   Det er en god guide til eksamen, både til det konkrete for religion, men også for mundtlig eksamen generelt.
  • 08-06-2011
   Brugte samme slags papir i engelsk, det er skide godt at have med ind til forberedelsen (:
  • 07-06-2018
   Givet af 2.g'er på STX
   Tak for hjælpen !
  • 03-04-2016