[207]

Religion C eksamen

Her får du information og hjælp til mundtlig eksamen i Religion C. 

Sådan forløber mundtlig eksamen

Eksamen i religion består af ca. 24 minutters forberedelse hvor alle hjælpemidler er tilladt, efterfulgt af en ca. 24 minutters eksamination

De første 7-10 minutter af eksaminationen er dit oplæg, som du har forberedt i løbet af din forberedelse. Herefter følger 10-15 minutters faglig samtale om det trukne eksamensspørgsmål. Med ind til forberedelsen får du udleveret et eksamensspørgsmål, der indeholder:

 • 1-3 tekster af et omfang på max 1,5 normalsider. Teksten er ukendt, men den vil altid hænge sammen med et undervisningsforløb, som du er blevet undervist i.
 • Du får bare udleveret teksterne uden spørgsmål til, og så er det op til dig at finde frem til det religionsfagligt interessante ved teksten, som du kan tale om.

Sådan forbereder du dig inden eksamen

Det er en rigtig god idé at begynde med at få overblik over de forløb, fokuspunkter og temaer, som I har været igennem i undervisningen. 

Forløb: Få styr på dit materiale fra religionsundervisningen og del det op i de forløb, I har været igennem (kristendom, islam, buddhisme osv.). Lav evt. en mappe, der er nem at overskue og finde rundt i.

Fokuspunkter: Læs beskrivelsen af det enkelte forløbs fokuspunkter, og hav det i baghovedet, når du forbereder dig! Se Lectio eller skolens hjemmeside for at finde pensumbeskrivelse.

Temaer: Få styr på temaerne og problemstillingerne i de enkelte forløb. Brug her undervisningsbeskrivelserne og dine egne noter til at spore dig ind på, hvorfor I læste de forskellige tekster, og hvad I fokuserede på.

Hent noter fra Studienet

Kontroller om du har komplette noter til alle forløbene. Hvis du har huller og mangler i dine noter, kan du hente hjælp her på Studienet. Vi har udgivet noter, der dækker alt det vigtige i Religion C:

Vi har hjælp til meget mere i Religion, som du kan søge frem på Studienet. Vi anbefaler, at du downloader vores komplette oversigt over religionsfaglige begreber:

Noterne er både gode at bruge som forberedelse til eksamen derhjemme, og de kan også bruges som et opslagsværk, som du kan hente hjælp hos i forberedelsestiden til selve din eksamen.

Download denne vejledning

Vi anbefaler, at du downloader denne vejledning og de ovenstående webbøger med Studienets app, så du kan have den med til eksamen. Husk, at webbogen skal downloades inden eksamen, og at du skal anvende Exam Mode.

Læs noterne og teksterne

Sæt dig grundigt ind i noterne, så du hurtigt kan få gavn af dem inde i forberedelsen. Genlæs teksterne fra undervisningen, især dem som du ikke føler, du kan huske så godt, eller som var særligt svære, og sæt dig ind i de temaer, som de behandler.

Genopfrisk de religionsfaglige begreber og analyseredskaber, din lærer har undervist i, så du kan bruge dem inde til eksamen. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Religion C eksamen

[207]
Bedømmelser
 • 23-12-2011
  Som sædvanligt: En god beskrivelse, der punktvis gennemgår og håndgribeliggør eksamensspørgsmål. Jeg kunne dog godt ønske lidt mere dybdegående beskrivelser, evt. eksempler på mundtlige eksaminer og tips til hvad man kan gøre ved skrækscenarier.
 • 30-05-2011
  Givet af HF-elev på 1. år
  Opgaven er overskuelig og nem at forstå. Det er en punkt for punkt gennemgang fortrinlig for førstegangs eksaminander. Delen opmkring disposotionen havde jeg virkelig brug for.
 • 07-06-2021
  Givet af 2.g'er på STX
  Hjalp mig så meget til Religion C eksamen på STX!
 • 07-06-2018
  Givet af 2.g'er på STX
  Tak for hjælpen !