[15]

Idéhistorie eksamens­opgave

Her får du hjælp til at skrive din eksamensopgave i Idéhistorie B på htx og eux. Vi vejleder dig i at finde et godt emne, vælge en fornuftig problemstilling og finde velegnede materialer. Vi viser dig trin for trin, hvordan du skal skrive afsnittene i din opgave. Du får også vejledning i den mundtlige eksamen, hvor vi giver gode råd om forberedelsen, fremlæggelsen og samtalen med lærer og censor.

Først får du et eksempel på, hvordan en eksamensopgave kan se ud. Så ser vi nærmere på hele forarbejdet. Her får du hjælp til emnevalg, problemstilling, materialer, metoder og vejledningsforløbet.

Derefter giver vi hjælp til opbygningen af opgaven. Her får du råd til at  skrive indledning, redegørelse, analyse, diskussion og konklusion, samt til at overholde formelle krav om dokumentation og henvisninger. Vi ser også på formidling i form af sprog og layout.

Til sidst fokuserer vi på din forberedelse til mundtlig eksamen, planlægning af din præsentation og forløbet ved selve eksamensbordet.

Undervejs i vejledningen finder du både gode råd og konkrete eksempler, som kan hjælp dig til at skrive en rigtig god opgave. Opgaven er vigtig, dels fordi den har en stor indflydelse på den afsluttende årskarakter i faget, dels fordi den danner grundlaget for den mundtlige eksamen.

Vejledningen er skrevet af redaktionen på Studienet, vi har bygget den på mange års erfaring fra undervisning og i at vejlede gymnasieelever i at skrive gode opgaver i blandt andet Idéhistorie. 

Er du klar på at skrive en god opgave? Så lad os komme i gang!

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Idéhistorie eksamensopgave

[15]
Bedømmelser
 • 15-06-2021
  Givet af HTX-elev på 3. år
  den eneste grund til 5 stjerner er fordi der ikke var noget omkring mit teknikfag men ellers har det været godt
 • 10-12-2020
  Givet af HTX-elev på 2. år
  En dybdegående samt overbliksskabende vejledning.
 • 20-03-2024
  Givet af HTX-elev på 3. år
 • 15-06-2023
  Givet af HTX-elev på 3. år