HF

Her kan du læse om de to eksamensformer på HF: Eksamen uden netadgang og Digital eksamen med netadgang. På denne side vil vi trin for trin vejlede dig i, hvad du skal gøre for at forberede dig bedst muligt på at skrive din eksamensopgave.

Først får du en kort oversigt over eksamensformen. Derefter giver vi gode råd til at vælge opgavetype. Til hver opgavetype kan du finde en grundig skrivevejledning til alle opgavens dele, et opgaveeksempel til 12, samt en grundig øvelse i at skrive selve opgaven.

Endelig giver vi dig henvisninger til relevante analysemodeller og -vejledn…

...

Trin 2: Vælg den rigtige opgave

Der er tre forskellige opgavetyper HF: analyserende oplæg, argumenterende artikel, samt introducerende artikel.

Hvis du skal til eksamen med netadgang kaldes analyserende oplæg for analyserende artikel og argumenterende artikel for diskuterende artikel. Men kravene er de samme. Introducerende artikel er lidt anderledes ved eksamen med netadgang, fordi der også er krav om at skrive en refleksionstekst (metatekst) om dine formidlingsmæssige overvejelser.

Det analyserende oplæg/artikel på HF

I det analyserende oplæg skal du arbejde med analyse, fortolkning og perspektivering af noveller eller digte og bruge din danskfaglige viden om forfatter, genre og periode. I den analyserende artikel kan der også indgå kortfilm.

Du skal vælge opgaven, hvis du er stærk i analyse og fortolkning af litteratur og andre fiktionsformer.

Udfordringen ved opgave…

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind