STX C

Her kan du læse om mundtlig eksamen i Matematik C på STX, som består af en gruppedelprøve og en individuel delprøve. De to delprøver afholdes typisk samme dag med gruppedelprøven først.

Bemærk, at vejledningen er lavet til den eksamensform, der trådte i kraft i 2017. Hvis du begyndte på STX før 1. august 2017, så skal du op til en anden form for eksamen, som du kan læse mere om i læreplanen.

Forberedelse inden eksamen

I dette afsnit får du vores forslag til, hvordan du kan forberede dig inden eksamen.

Gruppedelprøven

Du får ikke udleveret problemstillingerne til gruppedelprøven på forhånd, dvs. at du ikke kan forberede dig på de specifikke problemstillinger. Vi anbefaler, at du i stedet forbereder dig ved at læse op på emnerne, og ved at efterligne eksamenssituationen, dvs. ved at løse opgaver i fællesskab med andre fra din klasse. Husk at snakke om, hvordan I løser opgaverne, og hvorfor I løser dem, som I gør.

Du finder vores forslag til opgaver, I kan bruge i forberedelsen, og andre gode råd til forberedelsen inden gruppedelprøven på siden Gruppedelprøve

Den individuelle delprøve

Spørgsmålene til den individuelle delprøve bliver udleveret på forhånd, så du kan forberede, hvad du vil sige til eksamen. Vi anbefaler, at du laver en disposition til hvert eksamensspørgsmål, hvor du skriver, hvad du vil sige i dit oplæg, hvis du trækker spørgsmålet til eksamen. Du kan finde en oversigt over vores eksempler på dispositioner på siden Dispositioner.

Find alle vores gode råd om forberedelse inden eksamen på siden Individuel prøve, hvor vi bl.a. giver gode råd om, hvordan du kan lave dine dispositioner og øve dine oplæg.

Sådan foregår eksamen

Her kan du få et overblik over, hvordan mundtlig eksamen i Matematik C foregår.

Gruppedelprøven

Når gruppedelprøven begynder, trækker hver gruppe en problemstilling, som de skal arbejde med. Alle grupper sidder derefter i samme lokale og arbejder med deres problemstillinger, mens lærer og censor går rundt og taler med grupperne om deres arbejde og stiller spørgsmål.

Gruppedelprøven varer ca. 90 minutter samlet set.

De to delprøver ligger typisk i forlængelse af hinanden med en kort pause imellem, dvs. at når gruppedelprøven er slut, så er der pause, og så begynder de individuelle delprøver. Der kan derfor godt være ventetid mellem de to delprøver.

Den individuelle delprøve

Når du skal op til den individuelle delprøve, så skal du trække et af eksamensspørgsmålene. Du kan godt trække et spørgsmål i...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind