[12]

Guide til skriftlig eksamen i Engelsk A på STX

I denne guide kan du få et overblik over skriftlig eksamen i Engelsk A på STX. Du kan også bruge guiden til mundtlig årsprøve. 

Guiden giver dig en detaljeret gennemgang af din eksamen. Du får også gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt, samt hvad du skal være særlig opmærksom på under selve eksamen. 

Eksamen i Engelsk A på STX består af tre sprogopgaver og en længere tekstopgave, som alle besvares med hjælpemidler. Det er dog ikke tilladt at bruge internettet som hjælpemiddel.

Den afsluttende tekstopgave beder dig altid om at skrive et analytical essay, men du kan selv vælge om du vil arbejde med en short story eller en non-fiction tekst. 

Uddrag

Nedenfor kan du læse et kort uddrag fra vores eksamensguide:

Analytical essay om non-fiction

Hvis du vælger at skrive et analytical essay om non-fiction, kan du møde tekster i flere forskellige genrer. De tre mest almindelige er artikler (articles), essays (essays) og taler (speeches). Det kan også være et videomateriale (hvor du samtidig får en afskrift af videoen, du kan henvise til).

Opgaveformuleringen beder dig først og fremmest om at analysere din kilde (analyse). Derefter bliver du bedt om at diskutere (discuss) et centralt tema fra kilden - eventuelt med inddragelse af en ekstra kilde. Du får også to specifikke fokuspunkter, som du skal komme ind på i dit arbejde med kilderne eller i din diskussion. Det første fokuspunkt kan variere, men det andet fokuspunkt handler altid om, at du skal lave en stilistisk analyse af sproget i en bestemt del af teksten. Du må også meget gerne komme ind på andre ting end fokuspunkterne, men de skal inddrages.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Guide til skriftlig eksamen i Engelsk A på STX

[12]
Bedømmelser
 • 16-05-2023
  Mange gode råd og vejledninger, føler mig mere tryg i de forskellige fag nu.
 • 30-05-2023
  Givet af 1.g'er på STX
  Det er en ekstrem god hjælp
 • 27-05-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 26-05-2024
  Givet af 3.g'er på STX