Guide til skriftlig eksamen i Engelsk A på STX

I denne guide kan du få et overblik over skriftlig eksamen i Engelsk A på STX. Her kan du finde en detaljeret gennemgang af både den analoge (den mest almindelige) og den digitale prøveform samt alle de delopgaver, som de kan indeholde. Du får også gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt, samt hvad du skal være særlig opmærksom på under selve prøven.

Analog vs. digital prøve

Lige nu er de danske gymnasier stadig i en overgangsperiode mellem to forskellige eksamensformer. Det betyder, at der bliver stillet to ret forskellige afsluttende prøver i Engelsk A på STX i sommeren 2019, som dog begge involverer et analytical essay til sidst. 

Den analoge prøve består af to delprøver. Delprøve 1 varer en time og består af fire mindre sprogopgaver, som skal besvares helt uden hjælpemidler. Delprøve 2 er en længere tekstopgave, som besvares med hjælpemidler.

Den digitale prøve består af tre sprogopgaver og en længere tekstopgave, som alle fire besvares med hjælpemidler.

Uanset om dit hold bruger den analoge eller den digitale prøveform, er det dog forbudt at bruge internettet som fagligt hjælpemiddel.

Om du skal til den analoge eller den digitale eksamen i 2019 afhænger af, om din klasse er med i den digitale forsøgsordning. Spørg din lærer, hvis du er i tvivl om, hvilken af de to slags prøver du skal op til. 

Hvis du skal til årsprøve i sommeren 2019, vil du sandsynligvis også skulle til den digitale prøve, da den svarer til den prøveform, som du vil komme op i i sommeren 2020 og fremefter. 

Hvis du går på HF og tager engelsk på A-niveau, skal du sandsynligvis også op i den digitale STX A prøve, da du så er på 2017-studieordningen.

Uddrag

Nedenfor kan du læse et kort uddrag fra vores eksamensguide:

Overvej at specialisere dig

På STX A skal du altid skrive et analytical essay i sidste del af eksamen, men du kan altid vælge, om du vil skrive om fiction (normalt en short story, dvs. novelle) eller non-fiction (kan være forskellige genrer). Det kan være en god strategi, hvis du, allerede inden prøven starter, har en idé om, hvilken af de to opgaver du har mest lyst til at skrive.

Her kan du måske finde inspiration i dine tidligere afleveringer. Se på den feedback du har fået for de forskellige opgavetyper og vurdér på den baggrund, hvad du er bedst til. Hvis du fx historisk har haft svært ved at fortolke fiktionstekster, men er skarp til at diskutere aktuelle emner, kan du overveje at vælge en opgave med fokus på non-fiction.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Guide til skriftlig eksamen i Engelsk A på STX

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.