STX

Her får du hjælp til din skriftlige eksamen i Dansk A på STX.  Først får du en kort oversigt over eksamensformen. Derefter giver vi gode råd til at vælge opgavetype. Til hver opgavetype kan du finde en grundig skrivevejledning til alle opgavens dele og et opgaveeksempel til 12. Endelig giver vi dig henvisninger til relevante analysemodeller og -vejledninger.

Kend din eksamensform

I boksen herunder kan du se en kort oversigt over eksamensformerne i skriftlig dansk på STX.

Tid5 timerOpgavetyper

Den analyserende artikel

Den debatterende artikel

Den reflekterende artikel

ValgmulighederDer er 5 forskellige opgaveformuleringer at vælge imellem.

Vælg den rigtige opgave

Herunder kan du læse nogle gode råd til at vælge din opgavetype. Der er tre forskellige opgavetyper: analyserende artikel, debatterende artikel og reflekterende artikel. 

Analyserende artikel

I opgaven skal du analysere og fortolke tekst eller medier, hvor du dokumenterer dine pointer. Du skal også være god til at formidle, så du får lavet en god præsentation af tingene, ligesom du skal kunne perspektivere dit arbejde.

Du skal vælge opgaven, hvis du er stærk i analyse og fortolkning af litteratur, medier eller sagprosa.  

Udfordringen ved opgavetypen er først og fremmest analyse og fortolkning af teksten, hvor der kan være en risiko for at overse noget eller fejlfortolke det. Opgavetypen kræver også en del af dine formidlingsevner, fordi besvarelsen ikke må ligne en skematisk gennemgang af et analyseskema. Til gengæld giver den mulighed for at vise, at du er god til analysere, fortolke og perspektivere litteratur eller evt. medier.

Debatterende artikel

I opgaven skal du undersøge og diskutere et danskfagligt emne eller spørgsmå...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind