STX

Her kan du læse om de to eksamensformer på STX: Eksamen uden netadgang og Digital eksamen med netadgang. På denne side vil vi trin for trin vejlede dig i, hvad du skal gøre for at forberede dig bedst muligt på at skrive din eksamensopgave på STX.

Først får du en kort oversigt over eksamensformen. Derefter giver vi gode råd til at vælge opgavetype. Til hver opgavetype kan du finde en grundig skrivevejledning til alle opgavens dele, et opgaveeksempel til 12, samt en grundig øvelse i at skrive selve opgaven.

Endelig giver vi dig henvisninger til relevante analysemodeller og -vejledn…

...

Trin 2: Vælg den rigtige opgave

Herunder kan du læse nogle gode råd til at vælge din opgavetype. Der er tre forskellige opgavetyper STX: litterær artikel, kronik, samt essay. Hvis du skal til eksamen med netadgang kaldes litterær artikel for analyserende artikel, men kravene er de samme.

Litterær/analyserende artikel på STX

I opgaven skal du analysere og fortolke en litterær tekst eller et kortere fiktivt medieprodukt, hvor du dokumenterer dine pointer. Du skal også være god til at formidle, så du får lavet en god præsentation af tingene, ligesom du skal kunne perspektivere dit arbejde.

Du skal vælge opgaven, hvis du er stærk i analyse og fortolkning af litteratur og andre fiktionsformer.

Udfordringen ved opgavetypen er først og fremmest analyse og fortolk…

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind