Virksomheds­økonomi (VØ) A skriftlig eksamen

Her finder du vores vejledning til skriftlig eksamen i Virksomhedsøkonomi A på HHX. Eksamen varer 5 timer og består af 4 opgaver, der hver har et antal underspørgsmål.

I vejledningen finder du:

Uddrag fra vores trin-for-trin-vejledning til virksomhedsanalyse

Til at besvare caseopgaven vil der i opgaven blive stillet en del materiale til rådighed. Som regel vil der være tale om 2-3 artikler om case-virksomheden. Artiklerne kan være spækket med relevante oplysninger om virksomheden og man kan let drukne i alle informationerne.

Det er meget vigtigt at artiklerne inddrages – især i besvarelsen af strategispørgsmålene og vurderingen af virksomhedens fremtidsudsigter. Inden du læser artiklerne igennem er det vigtigt at du har gennemlæst spørgsmålene for at vide hvad du skal være på udkig efter.

Et rigtig godt fif til besvarelsen er at overstrege relevant tekst når du støder på det. Her kan det være en god idé at tildele hvert spørgsmål sin egen farve. I Excel-filen er der fire eksempler (i hver sin fane) på hvordan du hurtigt kan skabe dig et overblik over hvilke dele af teksterne, der er relevant.

Hvis du har fået stillet et videoklip til rådighed, så er det en god idé at have en notatblok klar med en overskrift til hvert spørgsmål, så du er klar til at skrive ned når der kommer noget relevant til det enkelte spørgsmål.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Virksomhedsøkonomi (VØ) A skriftlig eksamen

[7]
Bedømmelser
 • 25-01-2022
  Givet af HHX-elev på 2. år
  Jeg ville ønske at man kunne downloade indholdet som en word fil eller pdf fil. Det ville være det bedste, til nu hvis en computer ikke er kompatibel med appens version. Håber der kommer sådan en feature i fremtiden.
 • 27-01-2015
  Download muligheden mangler. Men et lækkert værktøj
  Dejligt at du synes, at denne webbog er et lækkert værktøj! Webbogen kan iøvrigt downloades vha. vores app.
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 28-01-2015
  Kan bruges mange tak!
 • 20-03-2014
  Givet af HHX-elev på 2. år
  jeg synes det er en udmærke hjælpe