HF B

Her får du vores gode råd til mundtlig eksamen i Matematik B på HF. …

...

...

Gode råd til eksaminationen

Gruppedelprøve

I løbet af gruppedelprøven kommer lærer og censor "på besøg" ved alle grupperne. Når lærer og censor er ved din gruppe, vil de snakke med jer om, hvordan I arbejder med spørgsmålene, jeres løsningsmetode, og hvilken teori I bruger. Sørg for at bruge fagsprog under eksamen, fx "Vi skal bestemme trekantens areal" frem for "Vi skal finde ud af, hvor stor trekanten er".

Når din lærer og censor snakker med jer, så er det vigtigt, at I sørger for at fremhæve de dele af jeres arbejde, der viser, at I har styr på matematikken.

I løbet af deres besøg vil lærer og censor stille opklarende eller udfordrende spørgsmål. Spørgsmålene kan både blive stillet til gruppen generelt eller til én af jer specifikt.

Gruppedelprøven varer ca. 120 min., så hvis din lærer eller censor spørger ind til noget, du ikke umiddelbart kan svare på, så vil I typisk have tid til at arbejde videre med problemstillingen og arbejde jer frem til et svar.

Når din lærer og censor har besøgt din gruppe, vil de formentlig tage noter, som de kan bruge, når de skal give karakterer. Du får ikke en karakter for hver delprøve, men én samlet karakter for begge delprøver. Det er altså ikke et dårligt tegn, at lærer og censor tager noter; de gør det for at kunne huske, hvordan I arbejdede med problemstillingen.

Individuel delprøve

Det er helt almindeligt at være nervøs både inden og under eksamen. Hvis du er meget nervøs, kan du evt. starte med at sige til lærer og censor, at du er nervøs, så de er ekstra opmærksomme på at hjælpe dig med at slappe af og komme godt igennem eksaminationen.

Oplæg

Eksaminationen starter…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind