Psykologi C eksamen

Dette er vores vejledning til mundtlig eksamen i Psykologi C. Eksamen i psykologi C er en mundtlig eksamen, hvor du har 48 minutters forberedelsestid og 24 minutters eksamination.

Du får udleveret et antal bilagstekster (der som regel er cases eller avisartikler) og et eller flere spørgsmål, som så udgør grundlaget for den mundtlige eksamen.

Skal du til eksamen i Psykologi B, anbefaler vi, at du læser Studienets vejledning til eksamen i Psykologi B.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vejledningen.

Besvar spørgsmålene og lav et talepapir

Når du er godt inde i materialet, er det tid til at besvare spørgsmålene. Et  godt tip her er, at dine valgte problemstillinger i spørgsmål 1 gerne skal passe sammen med de øvrige spørgsmål, så du kan få din besvarelse til at blive en sammenhængende præsentation i eksamenslokalet. Hvis du fx ved, at tredje underspørgsmål er en diskussion om problematiske gruppedynamikker blandt fodboldhooligans, så er det nok en smart idé, hvis dine valgte problemstillinger i bilagene også handler om gruppepsykologi. 

Du bør altid holde dit talepapir på stikordsniveau. Først og fremmest fordi det ikke giver gode eksamenspoint at sidde og læse op fra et stykke papir, men også fordi det simpelthen tager for lang tid at skrive en hel masse til hvert punkt. Talepapiret er kun til dit eget brug, så du skal bare skrive lige præcis nok til, at det kan hjælpe dig med at huske dine hovedpointer og dén rækkefølge, du vil præsentere dem i. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Psykologi C eksamen

[18]
Bedømmelser
 • 11-01-2023
  Givet af HF-elev på 1. år
  Er så tilfreds med måden man bliver vejledet på og man kan finde stort set alt man har brug for.
 • 20-04-2020
  Givet af HFe-elev på 1. år
  rigtig god hjælp, og kan klart anbefale at følge den
 • 05-12-2023
  Givet af HF-elev på 2. år
  genialt
 • 17-12-2017
  Givet af HF-elev på 2. år