HTX

Her får du hjælp til din skriftlige eksamen i Dansk A på HTX. Du får et overblik over eksamensformen. Vi giver dig desuden gode råd om, hvordan du kan forberede dig, og hvad du kan gøre under eksamen. 

Kend din eksamensform

Her får du først et overblik over længden på din eksamen i skriftlig Dansk på HTX og de opgavetyper, du kan vælge imellem.

Tid5 timer
Opgavetyper

Analyse og fortolkning

Analyse og vurdering

Kronik med metatekst

ValgmulighederDer er 5 opgaveformuleringer at vælge imellem

Sådan forbereder du dig inden eksamen

Måske forbinder du forberedelse med mundtlig eksamen, men du kan faktisk gøre en del for at ruste dig til skriftlig eksamen. Her får du en række gode råd.

Læs og download vores vejledninger 

Du skal helst ikke sidde til selve eksamen og være i tvivl om, hvordan du skriver en kronik, eller hvordan du analyserer digte. Læs derfor op på det basale inden, enten via dine egne noter og danskbøger eller via vores vejledninger.

Studienet har mange forskellige vejledninger, som kan hjælpe dig under eksamen. Det er tilladt, når bare du har hentet Studienet-appen på din computer inden eksamen og downloadet de vejledninger, du vil bruge. Så kan du nemlig bruge dem uden adgang til internettet.

Vi vil anbefale, at du som led i din forberedelse læser og downloader vores vejledninger til at skrive de tre opgavetyper, du møder i Dansk på HTX. De hjælper dig med alt omkring opgaven, fx opbygning, skrivestil, analysepunkter mm. De har også eksempler på opgaver til 12, som du kan lære af. 

Derudover kan du orientere dig i vores analysemodeller til de forskellige tekstgenrer, du kan møde i forbindelse med opgavetyperne. Vi har fx modeller til novelleanalyse, digtanalyse og analyse af dokumentarfilm. Modellerne hjælper dig med de relevante analysepunkter og fagtermer.

Endelig har vi opslagsværker om dansk litteraturhistorie eller sproglige virkemidler, som også er gode at have ved hånden.

Du finder en samlet oversigt over vores bedste webbøger her.

Se dine tidligere afleveringer igennem

De afleveringer, du har lavet i løbet af undervisningen, har været med til at træne dig op til skriftlig...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind