B-niveau

Hvordan foregår eksamen?

Den mundtlige eksamen i Kemi B på STX og HTX er en eksamen på 30 minutter med 30 minutters forberedelsestid

Du starter med at trække et eksamenspørgsmål. Derefter bliver du fulgt hen til forberedelseslokalet. Efter din forberedelsestid bliver du fulgt tilbage til eksaminationslokalet, og eksaminationen begynder. Du starter med at have ordet, men da eksamen er en dialog, vil du normalt allerede efter ganske få minutter blive stillet det første spørgsmål. 

Eksamensspørgsmålene

Inden eksamen udarbejder din lærer et antal spørgsmål, som du kan trække til eksamen. Du vil normalt få opgaverne udleveret mindst en uge før eksamen.

Spørgsmålene har en overskrift og en kort opgaveformulering, som du tager udgangspunkt i til din eksamen. Hvert spørgsmål har desuden en række bilag, som du dog først får udleveret til eksamen!

Bilagene er for eksempel figurer, korte artikler, cases eller forsøgsresultater, som du skal inddrage i din eksamination. 

Du kan se eksempler på eksamensspørgsmål her

Forberedelse inden selve eksamenen

Det er klart nemmest at forberede dig, når du får udleveret eksamensspørgsmålene. Du vil normalt få udleveret spørgsmålene senest en uge før selve eksamensdagen, men mange lærere udleverer dem dog også tidligere. 

Brug stikordene

Der findes ikke faste regler for, hvordan eksamensspørgsmålene skal være udformet, men langt de fleste spørgsmål indeholder en stikordsliste med ting, som du kan, og i mange tilfælde skal komme ind på. Brug disse stikord til din eksamenslæsning! Start for eksempel med stikordslisten hørende til det første eksamensspørgsmål. Du ser her et eksempel på en stikordsliste:  

Stikord:

  • Definition af reaktionshastighed
  • Hastighedsudtryk
  • Hastighedskonstant
  • Koncentrationsafhæ
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind