[380]

Matematik skriftlig eksamen

Her finder du vores vejledning til skriftlig eksamen i Matematik på A-, B- og C-niveau på STX, HHX, HTX og HF.

Du kan også bruge vejledningen, hvis du skal til en skriftlig årsprøve eller terminsprøve i Matematik.

Læs vejledningen i løbet af året for at få en idé om, hvordan eksamen foregår, læs den inden eksamensperioden og få forslag til, hvordan du kan forberede dig, eller læs den lige inden eksamen og få gode råd om tiden i eksamenslokalet.

Vejledningens opbygning

Vejledningens første tre dele handler om skriftlig eksamen i Matematik på hhv. A-, B- og C-niveau. På de sider får du en beskrivelse af prøven og vores forslag til, hvordan du forbereder dig, uanset hvilken uddannelse du går på, og hvilket niveau du har matematik på:

Den sidste del af vejledningen indeholder generelle råd til skriftlig eksamen. Her får du bla. vores forslag til, hvordan du forbereder dig specifikt på delprøve 1 eller delprøve 2. Vi foreslår også, hvilke CAS-værktøjer du med fordel kan bruge til at løse opgaverne i delprøve 2. 

Derudover indeholder den sidste del af vejledningen en beskrivelse af mindstekravsopgaverne, en liste med gode råd om tiden i eksamenslokalet og vores pakkeliste til skriftlig eksamen i Matematik.

Her får du et uddrag fra siden I eksamenslokalet:

Opgaverne i delprøven med hjælpemidler består typisk af to eller flere delopgaver. I nogle tilfælde skal du bruge svaret fra én delopgave for at kunne løse en af de næste delopgaver. Hvis du har problemer med at løse den første delopgave, så kan du komme med et fornuftigt bud på et resultat og bruge det resultat i den næste delopgave. Hvis du fx ikke kan løse opgave a, så kan du komme med et bud på et resultat og bruge det resultat til at løse opgave b. Selv om du regner videre på et forkert resultat i opgave b, så kan du godt få nogle point for din besvarelse af opgave b, hvis din metode er korrekt.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Matematik skriftlig eksamen

[380]
Bedømmelser
 • 24-05-2012
  Givet af 2.g'er på STX
  Det var virkelig godt og udførligt skrevet! Der var mange gode råd, og mange rigtig gode "øve opgaver". Dette har helt sikkert taget toppen nerverne af for mat B eksamen, for nu føler jeg mig godt rustet til at klare den! At der kun er guide til Ti-nspiere trak dog lidt ned, men mange af kommandoerne er de samme som i TI Interactive, så det var alligevel til at finde ud af.
 • 27-02-2022
  Givet af 3.g'er på STX
  Virkelig en stor hjælp. Jeg har benyttet den til at læse op til skriftlig terminsprøve i 3.g, og jeg føler jeg har lært mere i Maple på dette, end jeg har gjort i hele min gymnasietid. Tak for at gøre det hele så overskueligt og med eksempelopgaver. Der måtte gerne have været noget om vektorfunktioner:)
 • 25-05-2024
  Givet af 2.g'er på STX
  Den er ikke bred nok. Der mangler flere eksempler. Den er ikke et godt hjælpemiddel til eksamen, da det slet ikke er alle typer opgaver der beskrives i den
 • 02-05-2024
  Givet af HF-elev på 2. år
  fungere rigtig godt og hjælper meget på eksamner