HHX

Her får du hjælp til skriftlig eksamen i Dansk A på HHX. Først får du en kort oversigt over eksamensformen. Derefter giver vi gode råd til at vælge opgavetype. Til hver opgavetype kan du finde en grundig skrivevejledning til alle opgavens dele og et opgaveeksempel til 12. Endelig giver vi dig henvisninger til relevante analysemodeller og -vejledninger.

Kend din eksamensform

I boksen herunder kan du se en kort oversigt over eksamensformerne i skriftlig Dansk på HHX.

Tid5 timerOpgavetyper

Analyse og fortolkning

Analyse og vurdering

Essay

ValgmulighederDer er 5 forskellige opgaveformuleringer at vælge imellem.

 

Vælg den rigtige opgave

Herunder kan du læse nogle gode råd til at vælge din opgavetype. Der er tre forskellige opgavetyper: analyse og fortolkning, analyse og vurdering, samt essay.

Analyse og fortolkning

I denne opgave skal du arbejde med analyse, fortolkning og perspektivering af skønlitteratur og bruge din danskfaglige viden fx om forfatter, genre og periode.

Du skal vælge opgaven, hvis du er stærk i analyse og fortolkning af litteratur og andre fiktionsformer.

Udfordringen ved opgavetypen er først og fremmest analyse og fortolkning af teksten, hvor der kan være en risiko for at overse noget eller fejlfortolke det. Opgavetypen kræver også en del af dine formidlingsevner, fordi besvarelsen ikke må lige en skematisk gennemgang af et analyseskema. Til gengæld giver den mulighed for at vise, at du er god til analysere, forto...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind