Guide til mundtlig eksamen i Samfundsfag

Velkommen til Studienets guide til mundtlig eksamen i Samfundsfag på STX, HHX, HTX og HF på både A-, B- og C-niveau. Her finder du svar på, hvordan mundtlig eksamen i samfundsfag foregår, hvordan man bedst forbereder sig samt hjælp til hvordan man leverer en god præstation i eksamenslokalet.

Guidens struktur

I første del af guiden hjælper vi dig med at få overblik over, hvilken eksamensform du skal op i. Vi forklarer, eksamensformen på de enkelte uddannelser, niveauer og reformer.

I anden del giver vi dig gode råd til, hvordan du bedst læser op før eksamen. Vi kommer blandt andet ind på, hvordan du får overblik over dine undervisningsforløb, hvordan du forbereder dig på en synopsiseksamen, hvordan du kan bruge gruppearbejde til at få mest ud af din forberedelse og hvorfor det er en god idé at følge med i nyhederne.

Tredje del af guiden handler om selve eksamensdagen. Vi giver dig vores bud på en pakkeliste og forklarer desuden, hvordan det foregår, når du trækker en eksamensopgave.

Fjerde del handler om forberedelsestiden og er opdelt efter, hvorvidt du skal til eksamen med eller uden synopsis. I guiden til eksamen uden synopsis kommer vi med vores anbefalinger til, hvordan du bedst bruger den korte tid du har til rådighed. I vores guide til eksamen med synopsis kommer vi blandt andet ind på, hvordan du får mest ud af gruppearbejde, hvordan du skriver en god problemformulering, hvorfor det er en god idé at skrive en perspektivering og eksempler på, hvor du kan finde supplerende materiale.

I femte del af guiden gennemgår vi, hvordan selve eksaminationen foregår. Vi kommer ind på din fremlæggelse, samtalen og voteringen.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Guide til mundtlig eksamen i Samfundsfag

[45]
Bedømmelser
 • 06-06-2012
  Virkelig god inspiration, der står alt hvad man har brug for af vide.
 • 06-06-2012
  Givet af 1.g'er på STX
  Lige det jeg ledte efter! Tak!
 • 11-06-2019
  Givet af EUX-elev på Grundforløb
  samfundfag mundtlig eksamen d niveau
 • 11-06-2012
  Virkelig god vejledning....