[9]

Kemi A skriftlig eksamen

Her finder du Studienets webbog om den skriftlige eksamen i Kemi A på STX og på HTX.

Webbogen gennemgår, hvordan eksamen forløber, og hvordan vi anbefaler, at du forbereder dig til eksamen. Du får også vejledning i, hvordan du løser mange af de almindelige opgavetyper til eksamen i skriftlig Kemi A på STX og på HTX.

Her kan du se webbogens indhold:

Her ser du et uddrag fra siden om datasæt:

Når du laver lineær regression, skal følgende være med i din besvarelse:

 • Det generelle funktionsudtryk som undersøges skal fremgå. Hvis opgaven for eksempel handler om Lambert-Beers lov, kan du skrive:
 • En graf som viser den fundne regressionslinje - husk at datapunkterne skal være med på figuren. Husk også, at begreber og deres tilhørende enheder skal fremgå af både x-akse og y-akse. Hvis opgaven for eksempel handler om Lambert-Beers lov, kunne der på x-aksen stå: koncentration/M, og på y-aksen Absorbans.
 • Det ved regressionen fundne funktionsudtryk. Hvis opgaven for eksempel handler om Lambert-Beers lov kunne det fundne funktionsudtryk se således ud:
 • En vurdering af modellen. Du skal lave en visuel vurdering af, hvor godt regressionslinjen passer med datapunkterne. Det vil sige, for eksempel skrive: der er tegn på systematiske afvigelser eller skrive: der er ikke tegn på systematiske afvigelser. Du kan eventuelt supplere med inddragelse af forklaringsgraden eller med residualplot. Du ser herunder et eksempel på, hvordan du kan kommentere på din regression:

Kommentar til regression: Vi bemærker først, at der ikke er tegn på systematiske afvigelser, da datapunkterne ligger pænt på regressionslinjen, og derudover er forklaringsgraden ..

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Kemi A skriftlig eksamen

[9]
Bedømmelser
 • 28-12-2021
  Givet af 3.g'er på STX
  Mangler oplysninger på nogle af opgaverne! Fx. opgaven om syre baser og pH, vi får ikke oplyst noget pKs, selvom den bliver oplyst i selve eksamensættet, ergo kan jeg ikke lave opgaven. Pisse irriterende, når man sidder og spilder tid på at finde svaret, så er de ten fejl hos dem. Og sådan er det med mange andre opgaver
  Tak for feedback. Fejlen, at Kb-værdien i opgaven om natriumoxybat manglede (opgaven fra 17. august 2018 STX opgave 2 c, omhandlende 'beregning af pH i vandig opløsning af ikke-stærk base'), er nu rettet. Vi har set de andre opgaver om syrer, baser og pH igennem og kan ikke umiddelbart se, at der mangler oplysninger, så opgaverne bliver for svære til en Kemi A skriftlig eksamen.
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 09-01-2022
  Givet af 3.g'er på STX
  Godt forklarede løsninger. Man kunne med fordel skrive hvis en værdi er opslået i en databog eller lignende, i stedet for at konstatere at den kendes. Jeg har nemlig flere gange oplevet at gå tilbage i en opgave og ikke fundet den pågældende værdi.
 • 14-02-2016
  godt meget godt........
 • 13-03-2015
  Givet af 3.g'er på STX
  Fin hjælp, dog ikke brugt så meget.