[4]

Kemi A skriftlig eksamen

Her finder du Studienets webbog om den skriftlige eksamen i Kemi A på STX og på HTX.

Webbogen gennemgår, hvordan eksamen forløber, og hvordan vi anbefaler, at du forbereder dig til eksamen. Du får også vejledning i, hvordan du løser mange af de almindelige opgavetyper til eksamen i skriftlig Kemi A på STX og på HTX.

Her kan du se webbogens indhold:

Her ser du et uddrag fra siden om datasæt:

Når du laver lineær regression, skal følgende være med i din besvarelse:

 • Det generelle funktionsudtryk som undersøges skal fremgå. Hvis opgaven for eksempel handler om Lambert-Beers lov, kan du skrive:
 • En graf som viser den fundne regressionslinje - husk at datapunkterne skal være med på figuren. Husk også, at begreber og deres tilhørende enheder skal fremgå af både x-akse og y-akse. Hvis opgaven for eksempel handler om Lambert-Beers lov, kunne der på x-aksen stå: koncentration/M, og på y-aksen Absorbans.
 • Det ved regressionen fundne funktionsudtryk. Hvis opgaven for eksempel handler om Lambert-Beers lov kunne det fundne funktionsudtryk se således ud:
 • En vurdering af modellen. Du skal lave en visuel vurdering af, hvor godt regressionslinjen passer med datapunkterne. Det vil sige, for eksempel skrive: der er tegn på systematiske afvigelser eller skrive: der er ikke tegn på systematiske afvigelser. Du kan eventuelt supplere med inddragelse af forklaringsgraden eller med residualplot. Du ser herunder et eksempel på, hvordan du kan kommentere på din regression:

Kommentar til regression: Vi bemærker først, at der ikke er tegn på systematiske afvigelser, da datapunkterne ligger pænt på regressionslinjen, og derudover er forklaringsgraden ..

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Kemi A skriftlig eksamen

[4]
Bedømmelser
 • 13-03-2015
  Givet af 3.g'er på STX
  Fin hjælp, dog ikke brugt så meget.
 • 14-02-2016
  godt meget godt........
 • 26-12-2020
  Givet af 3.g'er på STX
 • 15-01-2015