HF C

Her kan du læse om Matematik C mundtlig eksamen på HF. Prøven består af to delprøver: en gruppedelprøve og en individuel delprøve. De to delprøver afholdes typisk samme dag.

Bemærk, at vejledningen er lavet til den eksamensform, der trådte i kraft i 2017. Hvis du begyndte på HF før 1. august 2017, så skal du op til en anden eksamensform, som du kan læse mere om i læreplanen.

Forberedelse inden eksamen

Her er vores forslag til, hvordan du kan forberede dig inden eksamen.

Gruppedelprøven

Du får ikke problemstillingerne til gruppedelprøven på forhånd, dvs. at du ikke kan forberede dig på de specifikke problemstillinger. 

Vi anbefaler, at du i din forberedelse efterligner eksamenssituationen ved at løse opgaver sammen med andre fra dit hold. Husk at tale om, hvordan I løser opgaverne, og hvorfor I bruger de metoder, I bruger.

Du finder vores forslag til opgaver, I kan bruge i forberedelsen, sammen med vores gode råd om forberedelse inden eksamen på siden Gruppedelprøve.

Den individuelle delprøve

Eksamensspørgsmålene til den individuelle delprøve bliver udleveret på forhånd, dvs. at du kan forberede dine oplæg inden eksamen. Vi anbefaler, at du laver en disposition til hvert eksamensspørgsmål, hvor du skriver, hvad du vil sige i dit oplæg, hvis du trækker spørgsmålet til eksamen. Du kan se en oversigt over vores eksempler på dispositioner på siden Dispositioner.

Du finder alle vores råd om dispositioner og oplæg, og hvordan du kan forberede dig inden eksamen på siden Individuel prøve.

Sådan foregår eksamen

I dette afsnit kan du få et overblik over, hvordan den mundtlige eksamen i Matematik C foregår.

Gruppedelprøven

Når gruppedelprøven begynder, så skal hver gruppe trække en problemstilling. Efterfølgende sidder alle grupper og arbejder med problemstillingerne, mens din lærer og censor går rundt og taler med jer om problemstillingerne og stiller spørgsmål.

Delprøven varer ca. 90 minutter i alt.

Gruppedelprøven og de individuelle delprøver ligger typisk på samme dag med en kort pause imellem, sådan at alle der har været til gruppedelprøven efterfølgende skal op en ad gangen til den individuelle delprøve. Der kan derfor være noget ventetid mellem de to delprøver.

Den individuelle delprøve

Den individuelle delprøve begynder med, at du trækker et af eksamensspørgsmålene. Du kan godt trække et spørgsmål inden for samme overemne, s...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind