[293]

Guide til mundtlig eksamen i Engelsk

I denne guide kan du få hjælp til mundtlig eksamen i Engelsk på STX, HHX, HTX, EUX og HF. Du kan også bruge guiden til mundtlig årsprøve.

Vi giver dig tips til, hvordan du bedst kan forberede dig til eksamen (både inden du trækker opgaven og i din forberedelsestid) samt hjælp til at levere en god præsentation, når først du sidder ved det grønne bord.

Ud over generelle råd om mundtlig eksamen kan du også finde specifik information om, hvordan reglerne er på netop din uddannelse - fx i forhold til forberedelsestid og hvor lange tekster, du kan komme op i.  

Vi giver dig også henvisninger til Studienets analysemodeller til forskellige tekstgenrer, som kan være meget nyttige at læse op på inden eksamen.

Guiden her dækker mundtlig eksamen i Engelsk på følgende uddannelser og niveauer:

STX A

HHX A

HTX A

STX B

HTX B

EUX B

HF B

Uddrag

Nedenfor kan du læse et kort uddrag fra vores guide:

Flere tekster?

Hvis du har trukket flere forskellige tekster, giver det ofte god mening at lave en eller anden form for sammenligning mellem dem. Det kan fx være, du har fået to avisartikler, som argumenterer for og imod en bestemt politisk beslutning. Eller måske har du fået en novelle i kombination med et digt, som har et lignende tema eller budskab. Som regel er der altså en eller anden form for tanke bag, hvis du får mere end en tekst udleveret.

Der er ikke nogen fast grænse for, hvor mange forskellige tekster man kan få til eksamen (så længe de samlet set ligger ca. inden for det tilladte antal normalsider). Det er dog i praksis ret sjældent, at man får mere end to tekster udleveret, da læreren også skal vise hensyn til, at det tager ekstra tid, hver gang man skal sætte sig ind i en ny tekst.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Guide til mundtlig eksamen i Engelsk

[293]
Bedømmelser
 • 01-06-2011
  Det er en let og overskuelig tekst, der forbereder dig på den mundtlige eksamen. Jeg var ikke klar over, hvordan det præcist ville fungere, før jeg læste denne tekst. Derudover er det godt, at der står hvilke ting censor og lærer ligger vægt på i bedømmelsen.
 • 11-06-2012
  Givet af HF-elev på 2. år
  Jeg fik 12 i mundtlig engelsk, og jeg vil vove at påstå, at jeg skylder træningspakken noget af æren. Den hjalp mig SÅ godt.. Jeg kom op i en artikel, og der var den bedste step by step guide til hvordan jeg skulle analysere den!
 • 14-06-2023
  Givet af 2.g'er på STX
  god
 • 12-06-2023
  Givet af 2.g'er på STX
  virkelig god, men ville være endnu bedre hvis der var nogle gode huske/analyse sætning