[254]

Guide til mundtlig eksamen i Engelsk

I denne guide kan du få hjælp til mundtlig eksamen i Engelsk på STX, HHX, HTX og HF. Vi giver dig tips til, hvordan du bedst kan forberede dig til eksamen (både inden du trækker opgaven og i din forberedelsestid) samt hjælp til at levere en god præsentation, når først du sidder ved det grønne bord.

Ud over generelle råd om mundtlig eksamen kan du også finde specifik information om, hvordan reglerne er på netop din uddannelse - fx i forhold til forberedelsestid og hvor lange tekster, du kan komme op i.  

Vi giver dig også henvisninger til Studienets analysemodeller til forskellige tekstgenrer, som kan være meget nyttige at læse op på inden eksamen.

Guiden her dækker mundtlig eksamen i Engelsk på følgende uddannelser og niveauer:

 • STX A
 • STX B
 • HF B
 • HHX A
 • HTX A
 • HTX B

Note om årsprøver 2019

Bemærk at fagene på A-niveau er inde i en overgangsperiode mellem forskellige læreplaner. Det betyder, at din eksamen i disse fag kan se lidt anderledes ud, hvis du skal til årsprøve i faget i sommeren 2019. Det kan du læse mere om her

Uddrag

Nedenfor kan du læse et kort uddrag fra vores guide:

Samtalen

Efter dit selvstændige oplæg går bolden videre til lærer og censor, som nu vil begynde at stille spørgsmål.

De første spørgsmål vil typisk være opklarende eller uddybende spørgsmål til nogle af de ting, som du kom ind på under dit selvstændige oplæg. Det behøver bestemt ikke være fordi du har sagt noget forkert - det kan også være, du har haft nogle rigtig interessante pointer, som de gerne vil høre om i lidt flere detaljer.

Det kan også være du bliver spurgt ind til et bestemt sted i teksten. Hvis du bliver peget hen på et bestemt sted, kan det være, fordi du har overset noget vigtigt eller interessant - og din lærer eller censor giver dig måske en ny chance til at opdage det, så du selv kan komme med pointen. Her må du tænke hurtigt og håbe, du kan spotte, hvad de gerne vil frem til. Hvis du ikke er helt sikker, kan det være helt fint at give udtryk for din tvivl (fx “Perhaps this quote says something about…, but I am not sure.”).

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Guide til mundtlig eksamen i Engelsk

[254]
Bedømmelser
 • 10-06-2010
  Det er en god vejledning til mundtlig engelsk eksamen, og kan kun anbefale den.
 • 10-06-2010
  god opgave og godt og forståligt sprog der bliver brugt.
 • 12-06-2010
  Ok vejledning.- Godt overblik til eksamen
 • 13-06-2010
  virkelig god opgave vil klart bruge den til min engelske eksamen