[254]

Guide til mundtlig eksamen i Engelsk

I denne guide kan du få hjælp til mundtlig eksamen i Engelsk på STX, HHX, HTX og HF. Vi giver dig råd til, hvordan du bedst kan forberede dig til eksamen (både inden du trækker opgaven og i din forberedelsestid), samt hjælp til at levere en god præsentation i selve eksamenslokalet.

Ud over generelle råd om mundtlig eksamen kan du også finde specifik information om, hvordan reglerne er på netop din uddannelse - fx i forhold til forberedelsestid og hvor lange tekster, du kan komme op i.  

Vi giver dig også henvisninger til Studienets analysemodeller til forskellige tekstgenrer, som kan være meget nyttige at læse op på inden eksamen starter.

Guiden dækker mundtlig eksamen i Engelsk på følgende uddannelser og niveauer:

 • STX A
 • STX B
 • HF B
 • HHX A
 • HTX A
 • HTX B

Guidens struktur

I første del af guiden kan du få et overblik over, hvordan eksamensformen helt præcis er på de enkelte uddannelser og niveauer. 

I anden del kan du læse om, hvordan du kan forberede dig før eksamen, så du er bedst muligt rustet til at håndtere den/de tekst(er), som du trækker. Vi giver dig gode råd om at få overblik over fagets kernestof, samt idéer til at øve dit engelske sprog, så du kan lave en flydende præsentation.

I tredje del af guiden kan du læse om eksamensdagen, hvor du skal ind og trække din opgavetekst. Vi giver dig en pakkeliste og vi fortæller om, hvad du kan forvente ved selve trækningen. 

I fjerde del kan du læse om forberedelsestiden og hvordan du bedst kan bruge den. Vi hjælper dig i gang med dit arbejde med den eller de tekster, som du trækker og guider dig til analyse og perspektivering. Du får også gode råd til at lave en fornuftig disposition for det selvstændige oplæg, som du skal holde i starten af eksamen. Vi har til sidst lavet konkrete eksempler på, hvordan dispositioner kan se ud i praksis.  

Til sidst får du hjælp til selve eksaminationen, hvor du skal præsentere dit arbejde med teksten for lærer og censor. Vi giver dig gode råd til at strukturere din præsentation og svare fornuftigt på spørgsmålene, samt information om de rent praktiske forhold, som gælder ved mundtlig eksamen. Vi giver også vejledning til, hvad du kan gøre, hvis du går i stå midt i din fremlæggelse eller møder spørgsmål, som du ikke forstår.

Efter selve guiden kan du få en gloseliste over nyttige vendinger og fagbegreber, som du kan bruge, når du går til mundtlig eksamen i Engelsk. 

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Guide til mundtlig eksamen i Engelsk

[254]
Bedømmelser
 • 10-06-2010
  Det er en god vejledning til mundtlig engelsk eksamen, og kan kun anbefale den.
 • 10-06-2010
  god opgave og godt og forståligt sprog der bliver brugt.
 • 12-06-2010
  Ok vejledning.- Godt overblik til eksamen
 • 13-06-2010
  virkelig god opgave vil klart bruge den til min engelske eksamen