[0]

Guide til skriftlig eksamen i Engelsk A på HTX

I denne guide kan du få et overblik over skriftlig eksamen i Engelsk A på HTX. Her kan du finde en detaljeret gennemgang af denne prøveform. Du får også gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt, samt hvad du skal være særlig opmærksom på under selve eksamen. 

Eksamen i Engelsk A på HTX er en digital prøve, som består af tre sprogopgaver og en længere tekstopgave, som alle besvares med hjælpemidler. Det er dog ikke tilladt at bruge internettet som fagligt hjælpemiddel.

Den afsluttende tekstopgave giver dig tre forskellige opgavetyper at vælge imellem: Analytical essay, argumentative essay og manuscript for speech.

Uddrag

Nedenfor kan du læse et kort uddrag fra vores eksamensguide:

Opgave 4

I Opgave 4 har du tre forskellige opgaver at vælge imellem.

For det første kan du skrive et analytical essay, som har fokus på tekstanalyse. Det skifter fra år til år, om denne opgave handler om en short story eller om non-fiction, så det er en god idé at træne analyse af begge teksttyper.

For det andet kan du vælge at skrive et argumentative essay, hvor du skal redegøre for og diskutere et emne ud fra en række kilder. Emnet har ofte relation til moderne teknologi og de dilemmaer, som den kan skabe. 

For det tredje kan du vælge at skrive et manuscript for a speech. Opgaven er baseret på de samme kildetekster som argumentative essay-opgaven i samme eksamenssæt, men speech-opgaven stiller lidt større krav til din kreativitet, da du fx selv skal finde på afsender- og modtagerforhold og omstændigheder for talen, som skal fremgå af din tekst.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Guide til skriftlig eksamen i Engelsk A på HTX

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.