Guide til skriftlig eksamen i Engelsk A på HTX

I denne guide kan du få et overblik over skriftlig eksamen i Engelsk A på HTX. Her kan du finde en detaljeret gennemgang af denne prøveform. Du får også gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt, samt hvad du skal være særlig opmærksom på under selve eksamen. 

Eksamen i Engelsk A på HTX er en digital prøve, som består af fire sprogopgaver og en længere tekstopgave, som alle besvares med hjælpemidler. 

Den afsluttende tekstopgave giver dig fire forskellige opgavetyper at vælge imellem - og den ene kan endda besvares på to forskellige måder. Alle opgaverne omhandler dog altid det samme overordnede emne, og involverer de samme kildetekster, som skal inddrages. 

Uddrag

Nedenfor kan du læse et kort uddrag fra vores eksamensguide:

Opgave 2 - Skriv en tekst

Du bliver bedt om at skrive en kort tekst (75-150 ord) og får en liste med et antal ord og vendinger, som skal indgå i den tekst.

Selvom der står i opgaven, at emnet er valgfrit, vil de ord du skal inddrage typisk styre dig i retning af et bestemt område (normalt et område, som passer til det overordnede emne for hele eksamenssættet). Du er dog ikke bundet til nogen specifik tekstgenre, så du har stadig mulighed for at være kreativ.

Når du inddrager de valgte ord er det meget vigtigt, at du ikke laver om på ordene. Du må altså ikke bøje dem anderledes eller ændre deres ordklasse (du må dog godt lave stort begyndelsesbogstav) - og du er derfor nødt til at tilpasse din tekst til de ord, som skal indsættes. Hvis du fx skal inddrage en masse verber (udsagnsord) i præteritum (datid), er det en god idé at skrive din tekst i præteritum, hvis du ikke vil gøre det svært for dig selv.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Guide til skriftlig eksamen i Engelsk A på HTX

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.