Biologi/Bioteknologi & Psykologi

Hvad er typiske SRP'er i Biologi/Biotek og Psykologi?

Et SRP i Biologi/Biotek og Psykologi handler typisk om en bestemt psykologisk lidelse, f.eks. depression, stress eller angst. Det giver bedst mening at vælge en psykologisk lidelse, som har helt eller delvist biologiske årsager. Opgaven går normalt i dybden med lidelsens psykologiske kendetegn og biologiske årsager. Du skal sandsynligvis også undersøge behandlingsmulighederne. 

...

Metoder i opgaven

Du skal anvende metoder fra begge fag i dit SRP. Alle lærere er ikke helt enige om, hvad metodebrug i et fag præcis dækker over. Metodebrug involverer dog typisk, at du bruger nogle redskaber fra faget til at besvare spørgsmålene i din opgaveformulering. Normalt er det altså ikke nok kun at redegøre for fagligt stof, hvis du skal opfylde kravene til et SRP.

Hvilke metoder i Psykologi?

Psykologi rummer forskellige muligheder for metodevalg.

En af de mest typiske psykologifaglige m…

...

Eksempler på emner

Her er nogle eksempler på typiske emner til et SRP i Biologi/Biotek og Psykologi. 

Depression

Et SRP om depression i Biologi/Biotek og Psykologi kan f.eks. have dette overordnede spørgsmål i sin problemformulering:

  • Hvordan behandler man bedst depression?

Opgavens psykologifaglige del vil her typisk indebære, at du redegør for symptomerne på depression. Du kan herefter f.eks. analysere en case, hvor du ser nærmere på, hvordan symptomerne kommer til udtryk hos en konkret person.

Den biologifaglige del af SRP'et vil normalt begynde med, at du redegør for nogle biologiske årsager til depression. Herefter kan du f.eks. analysere et videnskabeligt st…

...

Eksempel på et SRP i Biologi/Biotek og Psykologi

Her kan du se et eksempel på et SRP i Biologi/Biotek og Psykologi. Opgaven er skrevet af vores redaktører som et eksempel på et SRP.

SRP'et handler om depression. Du kan dog også bruge opgaven som inspiration til at opbygge dit eget SRP, uanset hvilket emne du skriver om i fagkombinationen.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind