Samfundsfag & Biologi/Bioteknologi

Hvad er typiske problemstillinger i et SRP i Samf og Biologi/Biotek?

Et SRP i Samfundsfag og Biologi/Bioteknologi handler typisk om et problem, der kan belyses fra både en biologisk og en sociologisk vinkel. Problemet er som regel relateret til folkesundhed. Du kan se eksempler på konkrete emner og problemformuleringer nederst på siden.

Metoder i opgaven

Du skal anvende metoder fra begge fag i dit SRP. Alle lærere er ikke helt enige om, hvad metodebrug i et fag præcis dækker over. Metodebrug involverer dog typisk, at du bruger nogle redskaber fra faget til at besvare spørgsmålene i din opgaveformulering. Normalt er det altså ikke nok kun at redegøre for fagligt stof, hvis du skal opfylde kravene til et SRP.

Hvilke metoder i Biologi/Bioteknologi?

Opgavens Biologi/Bioteknologi-del involverer typisk, at du først redegør kort for biologien bag din problemstilling. Redegørelsen må ikke være for kernestof. Du skal altså vælge et emne, som I ikke allerede har gennemgået eller kommer til at gennemgå den almindelige undervisning (spørg din lærer, hvis du er i tvivl), eller som du kan redegøre mere dybdegående for i dit SRP. SRP'et bør generelt indeholde så lidt redegørende tekst som muligt – medmindre din lærer mener, I kan have en længere redegørelse med...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind