Biologi/Bioteknologi & Idræt

Hvad er typiske SRP’er i Biologi/Biotek og Idræt?

Et SRP i Biologi/Bioteknologi og Idræt handler om at måle, analysere og/eller optimere kroppens fysiske tilstand eller præstation. Herunder kan du se, hvordan du bruger fagenes metoder i et SRP i Biologi/Bioteknologi og Idræt. Vi kommer også med eksempler på gode emner i i fagkombinationen.

...

Metoder i opgaven

Du skal anvende metoder fra begge fag i dit SRP. Alle lærere er ikke helt enige om, hvad metodebrug i et fag præcis dækker over. Metodebrug involverer dog typisk, at du bruger nogle redskaber fra faget til at besvare spørgsmålene i din opgaveformulering. Normalt er det altså ikke nok kun at redegøre for fagligt stof, hvis du skal opfylde kravene til et SRP.

Du skal typisk udføre et forsøg om kroppens tilstand eller arbejde

I fagkombinationen Idræt og Biologi/Bioteknologi …

...

Eksempler på emner

Her er nogle eksempler på typiske SRP-emner i fagkombinationen Biologi/Bioteknologi og Idræt. Emnerne er gode til SRP, fordi de gør det muligt at bruge metoder fra begge fag.

Forebyggelse af type 2-diabetes med træning

Type 2-diabetes er en sygdom, som indebærer, at kroppen har svært ved at regulere blodets indhold af glukose. Type 2-diabetes kan forebygges gennem sund kost og fysisk aktivitet. Et SRP i Idræt og Biologi/Bioteknologi om type 2-diabetes kan f.eks. have dette overordnede spør…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind