Biologi & Kemi

Hvad er typiske SRP’er i Biologi og Kemi?

Et SRP i Biologi og Kemi handler ofte om, hvordan bestemte kemiske stoffer er opbygget, og hvordan stofferne påvirker mennesker eller andre levende organismer. Stofferne er f.eks. rusmidler, lægemidler eller giftstoffer. Opgaven kan også fokusere på, hvordan kemiske stoffer kan fremstilles vha. bioteknologiske metoder. Herunder kan du se, hvilke metoder fra fagene du kan bruge i et SRP i Biologi og Kemi. Vi kommer også med eksempler på gode emner i fagkombinationen.

...

Eksempler på emner

Her er nogle eksempler på typiske SRP-emner i fagkombinationen Biologi og Kemi. Emnerne er gode til SRP, fordi de gør det muligt at bruge metoder fra begge fag.

Egenskaber ved et lægemiddel

Et SRP om egenskaber ved et lægemiddel ser nærmere på de biologiske kendetegn ved en bestemt sygdom, og hvilke egenskaber et kemisk stof skal have for at modvirke sygdommen. Et SRP om lægemidler kan f.eks. have en overordnet problemformulering i stil med denne:

  • Hvordan kan et lægemiddel modvirke depression?

Du skal her typisk indlede med at redegøre for, hvad man ved (og ikke ved) om de biologiske årsager til depression. Mang…

...

Skriv opgaven i samarbejde med universitetet

De fleste universiteter tilbyder, at du kan besøge dem en dag og få hjælp til at lave bestemte SRP-eksperimenter i Biologi og Kemi. Universiteterne har f.eks. tidligere udbudt SRP-projekter i Biologi og Kemi om at designe nanoobjekter af DNA eller o…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind