Konklusion

Sådan skriver du en god konklusion

Du skal altid afslutte dit studieretningsprojekt med en konklusion. Din opgaveformulering rummer de spørgsmål, som du skal undersøge med faglige metoder i dit projekt. Opgavens hoveddel med redegørelse, analyse og diskussion udgør undersøgelsen og i konklusionen skal du komme med svarerne og lukke undersøgelsen af.

Din konklusion skal først sammenfatte de centrale pointer fra redegørelse, analyse og diskussion helt kort. Derefter skal du lave den egentlige konklusion, som er en kort og præcis besvarelse af de spørgsmål, som din opgaveformulering har stillet. En god huskeregel er, at du skal kunne læse din opgaveformulering og derefter finde svaret direkte i din konklusion.

Konklusionen skal ikke være et resumé af opgaven, men give et overblik over resultaterne og deres betydning. Det er et meget vigtigt afsnit i dit SRP, men det skal være kort og præcist. Selvom konklusionen sikkert vil være det korteste afsnit i projektet, så skal du tage dig god tid til at skrive den. Konklusionen er altid et af de sidste afsnit, du skal skrive i din opgave. For du kan jo ikke vide, hvad du skal konkludere, før du har resten af opgaven på plads.

Har du skrevet en meget lang konklusion i dit SRP, kan det tyde på, at du er kommet til at inddrage en diskussion eller perspektivering - en fejl der af og til sker i de store opgaver.

Trin 1: forbered din konklusion

Når du skal skrive din konklusion, bør du finde din opgaveform...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind