Problemformulering

Her får du hjælp til at skrive en god problemformulering. Selvom problemformuleringer kan se lidt forskellige ud alt efter dine vejlederes krav til den, så vil du ikke gå galt i byen, hvis du følger disse fire vigtige trin.

Trin 1: Skriv en indledning, som afgrænser dit emne

Du skal starte med at skrive en kort indledning til problemformuleringen på 5-10 linjer. Indledningen skal præsentere og afgrænse dit emne, så vejlederne præcist kan se, hvad du vil fokusere på. Her kan du også kort beskrive, hvorfor emnet er fagligt relevant at undersøge.

Du kan se indledningen som en tragt, der begynder med et bredt syn på emnet, får det afgrænset og ender i den helt konkrete undersøgelse.

Nogle vejledere er helt tilfredse, hvis du i stedet for en indledning til problemformuleringen laver en præcis overskrift, som viser emnet og afgrænsningen, så sørg for at drøfte med dem, hvad de forventer af din problemformulering. 

Trin 2: Stil et præcist spørgsmål

Det er afgørende for en god problemformulering, at du får stillet et præcist spørgsmål, der kan styre dit SRP. Det skal vise, hvad du helt præcist vil undersøge i opgaven. I selve problemformuleringen skal du så uddybe, hvordan du vil gribe arbejdet an. Det vender vi tilbag...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind