[236]

SRP-bogen

Her får du hjælp til dit studieretningsprojekt på stx. Projektet kaldes for SRP og er et stort tværfagligt projekt, der ligger i 3.g. SRP-bogen er opdateret efter de nyeste regler og vejleder dig gennem hele dit studieretningsprojekt.

SRP kan virke som et overvældende projekt at skulle i gang med. Det er et stort projekt, som er vigtigt for dit gennemsnit. Derfor har vi taget udgangspunkt i alle de udfordringer, som du kan møde i projektperioden og skriveprocessen.

Vi ser først på din forberedelse, som består af emne- og fagvalg, metodevalg, informationssøgning, vejledning og planlægning. Derefter gennemgår vi, hvordan du skriver en god problemformulering og forstår din opgaveformulering.

Dernæst ser vi på, hvordan du skal opbygge dit projekt og skrive de enkelte afsnit. Du får gode råd om din formidling, din skriveproces og om alle de formelle krav, din opgave skal leve op til. Til sidst får du en guide til den mundtlige eksamen i SRP. Vi ser også nærmere på begrebet basal videnskabsteori. Sidst i bogen kan du finde en skabelon i word, som hjælper dig til at sætte dit SRP korrekt op.

SRP-bogen retter sig direkte imod kravene til studieretningsprojektet på stx. Hvis du følger SRP-bogen, sikrer du dig, at din opgave lever op til alle krav. Du kan også bruge SRP-bogen til at slå op i, hvis der er dele af projektet, hvor du har behov for hjælp. Alle afsnit giver dig en grundig vejledning og helt konkrete eksempler på, hvordan du kan gøre. 

Bogen er skrevet af redaktionen på Studienet. Vi har mange års erfaring som vejledere for store skriftlige opgaver og undervisere i gymnasiet. Derfor har vi skrevet SRP-bogen til dig, så du får et godt fundament for dit SRP, bygger delene op på den rigtige måde og leverer et stærkt forsvar til eksamen.

Er du klar? Så lad os begynde arbejdet med dit SRP!

NB: Hvis du går på hhx eller htx bør du bruge SOP-bogen, som er vores store vejledning målrettet studieområdeprojektet.

Hvis du er startet på stx før august 2017, skal du skrive SRP efter de tidligere regler. Du kan sagtens bruge SRP-bogen alligevel, men du skal naturligvis ikke til mundtlig eksamen i projektet.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

SRP-bogen

[236]
Bedømmelser
 • 11-12-2015
  SRP-bogen var for mig en kæmpe hjælp til at skrive mit projekt! Selvom mit gymnasium har en vejledning, var der stadig mange områder man kunne være i tvivl om - f.eks. hvordan man anvender opgavemetoderne i de forskellige fag i sin opgave - og her var SRP-bogen rigtig rar at have. Kan varmt anbefales!
 • 21-12-2014
  Rigtig god og grundig gennemgang af alt hvad der er værd at hvide om SRPen. Egentlig for dårligt at det skal være nødvendigt at købe sig til denne information. SRP bogen er så god at den burde være frit tilgængelig på samtlige gymnasier!
 • 21-06-2021
  Givet af 3.g'er på STX
  Jeg kunne godt tænke mig at der var mere uddybende hjælp til forberedelsen af eksamen. Fx hvad man kan sige og have med i indledningen osv.
 • 06-06-2021
  Givet af 3.g'er på STX
  Mangler mere fokus på SRP i de naturvidenskabelige fag. Metoderne er meget forskellige og burde derfor også blive skildret forskelligt.