[491]

SRP-bogen

Her får du hjælp til dit studieretningsprojekt på stx. Projektet kaldes for SRP og er et stort tværfagligt projekt, der ligger i 3.g. SRP-bogen er opdateret efter de nyeste regler og vejleder dig gennem hele dit studieretningsprojekt.

SRP kan virke som et overvældende projekt at skulle i gang med. Det er et stort projekt, som er vigtigt for dit gennemsnit. Derfor har vi taget udgangspunkt i alle de udfordringer, som du kan møde i projektperioden og skriveprocessen.

Vi ser først på din forberedelse, som består af emne- og fagvalg, metodevalg, informationssøgning, vejledning og planlægning. Derefter gennemgår vi, hvordan du skriver en god problemformulering og forstår din opgaveformulering.

Dernæst ser vi på, hvordan du skal opbygge dit projekt og skrive de enkelte afsnit. Du får gode råd om din formidling, din skriveproces og om alle de formelle krav, din opgave skal leve op til. Til sidst får du en guide til den mundtlige eksamen i SRP. Vi ser også på, hvordan du kan bruge videnskabsteori i dit SRP. Sidst i bogen kan du finde en skabelon i word, som hjælper dig til at sætte dit SRP korrekt op.

SRP-bogen retter sig direkte imod kravene til studieretningsprojektet på stx. Hvis du følger SRP-bogen, sikrer du dig, at din opgave lever op til alle krav. Du kan også bruge SRP-bogen til at slå op i, hvis der er dele af projektet, hvor du har behov for hjælp. Alle afsnit giver dig en grundig vejledning og helt konkrete eksempler på, hvordan du kan gøre. 

Bogen er skrevet af redaktionen på Studienet. Vi har mange års erfaring som vejledere på store skriftlige opgaver. Derfor har vi skrevet SRP-bogen til dig, så du får et godt fundament for dit SRP, bygger delene op på den rigtige måde og leverer et stærkt forsvar til eksamen.

Er du klar? Så lad os begynde arbejdet med dit SRP!

NB: Hvis du går på hhx eller htx bør du bruge SOP-bogen, som er vores store vejledning målrettet studieområdeprojektet.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

SRP-bogen

[491]
Bedømmelser
 • 18-06-2022
  Givet af 3.g'er på STX
  Virkelig god bog/net-bog til at hjælpe en med hvilke fokuspunkter man skal have til de forskellige eksamener. Jeg har brugt Studienet til alle mine eksamener, og har været meget mere selvsikker på det jeg har lavet, efter at have læst de forskellige bøger. 10/10, vil recommend til andre :))
 • 11-12-2015
  SRP-bogen var for mig en kæmpe hjælp til at skrive mit projekt! Selvom mit gymnasium har en vejledning, var der stadig mange områder man kunne være i tvivl om - f.eks. hvordan man anvender opgavemetoderne i de forskellige fag i sin opgave - og her var SRP-bogen rigtig rar at have. Kan varmt anbefales!
 • 13-04-2024
  Givet af 3.g'er på STX
  SRP-bogen er nem at tilgå og giver et godt overblik over de overordnede fremgangsmåder og metoder uanset fag og emne.
 • 21-03-2024
  Givet af 3.g'er på STX
  ikke til så meget hjælp