Eksempel på SRP

Her kan du se eksempler på SRP på stx. Ved at se på konkrete eksempler på opgaver kan du blive klogere på de forventninger og krav, som SRP stiller. Hvilke emner kan du skrive om? Hvordan kan du kombinere dine fag? Hvordan ser et SRP ud i bestemte fag som fx samfundsfag, dansk eller biologi?

Læs eksempler på SRP

Vi har skrevet tre eksempler på SRP, som følger de nyeste krav til opgaven. Det første eksemplet er et SRP om identitetsdannelse i det senmoderne samfund. Det er skrevet i fagene Samfundsfag og Dansk.

SRP om identitetsdannelse i det senmoderne samfund

Her ser du et eksempel på et SRP (studieretningsprojekt) om identitetsdannelse i det senmoderne samfund, som er udarbejdet som et 12-tals eksempel af Studien...

Det andet eksempel er et SRP om diabetes. I Biologi forklarer vi diabetes naturvidenskabeligt, og i Dansk skriver vi en populærvidenskabelig artikel om forebyggelse af sygdommen.

SRP om diabetes i Biologi A og Dansk A

Her kan du se et eksempel på et SRP (Studieretningsprojekt) med en populærvidenskabelig artikel. Projektet handler om forebyggelse af type 2-diabetes gennem ...

Det tredje eksempel er et SRP om unge og alkohol. I Bioteknologi forklarer vi virkninger og bivirkninger ved alkohol. I samfundsfag undersøger vi unges årsager til at drikke og de samfundsmæssige konsekvenser.

SRP om unge og alkohol i Bioteknologi og Samfundsfag

Her er et eksempel på et SRP (studieretningsprojekt) i Bioteknologi A og Samfundsfag A. Projektet er skrevet til karakteren 12 og er udarbejdet af Studienets...

Du skriver måske om andre emner og i andre fag. Alligevel kan du bruge eksemplerne til at få inspiration til din egen opgave. Du kan se opgavens opbygning. Du kan se, hvordan man kan skrive resumé, indledning, redegørelse, analyse, diskussion, vurdering og konklusion på den rigtige måde. Du kan se, hvordan du skal opbygge forside, indholdsfortegnelse og litteraturliste.

Se 1200 andre eksempler på opgaver

På Studienet kan du se næsten 1200 andre eksempler på SRP'er til inspiration. Når du kigger på disse eksempler på SRP fra Studienet, bør du altid læse vores kommentarer, inden du henter eksemplet. Her vil vi nemlig beskrive, hvis der er oplagte fejl eller mangler i projekterne. 

Her har vi udvalgt nogle særligt gode eksempler til dig, i dem kan du helt konkret se, hvordan et godt SRP ser ud. 

Ikke alle fagkombinationer er udvalgt her, men du kan let finde andre eksempler på SRP'er til inspiration her på Studienet

Siden eksemplerne blev skrevet, har kravene til SRP ændret sig, så udformningen afviger lidt fra den måde, som et SRP skal skrives og bygges op i dag. Fx skal du ikke længere skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. Grundlæggende er kravene til de to opgaver ens, så du kan sagtens bruge eksemplerne til at få gode idéer til dit SRP.

Den bedste måde at bruge eksemplerne er dog ved at bruge SRP-bogen sideløbende. SRP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.