Layout

Dette afsnit handler om, hvordan du kan lave et godt layout af dit SRP, som understøtter formidlingen og får projektet til at fremstå gennemarbejdet og seriøst. Vi giver dig generelle råd om layout, hvor vi også kommer ind på brugen af typografier, overskrifter og afsnitsinddeling. Derudover ser vi brugen af noter, illustrationer, figurer, tabeller m.v.

Et overskueligt layout giver indtryk af seriøsitet

Det er ikke ligegyldigt, hvordan en tekst ser ud, når du skal læse den. Tænk bare på de rodede papirer, som nogen lærere deler ud i timerne. Det skader simpelthen formidlingen og kan gå ud over et ellers fornuftigt indhold, hvis layoutet virker irriterende på læseren ved at være forvirrende eller mangelfuldt.

Du kan let skabe et godt layout, hvis du følger vores anvisninger her:

Dit projekt skal være klart inddelt i kapitler, som foruden indledning og afslutning hovedsageligt følger din opgaveformulering, altså redegørelse, analyse og diskussion. Hvert kapitel skal have en tydelig overskrift, som er større end de øvrige overskrifter i teksten. Start hvert kapitel på en ny side. På den måde skaber du et overskueligt og indbydende layout. Luft på en side tæller ikke ned i antallet af anslag, så der er ingen grund til at spare dér.

Indsæt også et ekstra linjeskift mellem afsnit i kapitlerne. Det skal du gøre, hver gang du er færdig med at behandle en pointe, et argument, et eksempel eller et delemne. Se nedenfor, hvordan du skaber et godt afsnit og inddeler dem logisk.

Dine overskrifter skal være tydeligt markeret. Vi anbefaler,...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind