Biologi/Bioteknologi & Engelsk

Et SRP med diskursanalyse er oplagt i Biologi/Biotek og Engelsk

Et SRP i Biologi/Bioteknologi og Engelsk er typisk nemmest at skrive som en opgave med en diskursanalyse. Du skal i diskursanalysen fokusere på forskellige holdninger, der findes til et biologisk eller bioteknologisk emne i offentligheden i USA, England eller et andet engelsktalende land. 

Diskursanalysen er god at arbejde med i fagkombinationen, fordi det er et krav til et SRP i Engelsk, at du kan relatere opgavens emne til kultur- og samfundsforhold i den engelsktalende del af verden. Du kan samtidig finde en del biologiske eller bioteknologiske emner, som der findes forskellige diskurser omkring i engelsktalende samfund. Vi giver konkrete forslag til emner længere nede på siden.

...

Metoder i opgaven

Du skal anvende metoder fra begge fag i dit SRP. Alle lærere er ikke helt enige om, hvad metodebrug i et fag præcis dækker over. Metodebrug involverer dog typisk, at du bruger nogle redskaber fra faget til at besvare spørgsmålene i din opgaveformulering. Normalt er det altså ikke nok kun at r…

...

Eksempler på emner

Her er nogle eksempler på typiske emner til et SRP med en diskursanalyse i Biologi/Bioteknologi og Engelsk. Emnerne er gode, fordi du kan finde flere forskellige diskurser om dem, og fordi du også kan undersøge dem med metoder fra Biologi/Bioteknologi.

Fedme i USA

Et SRP med en diskursanalyse i Engelsk og Biologi/Bioteknologi om fedme i USA kan f.eks. have dette overordnede spørgsmål i sin problemformulering:

  • Hvilke diskurser findes der om fedme i det amerikanske samfund?

Emnet er relevant i Engelsk, fordi der er en stor andel af overvægtige borgere i USA’s befolkning, og emnet er derfor samfundsrelevant. Fedme i USA er desuden et godt emne til en diskursanalyse i Engelsk, da der findes flere modsatrettede diskurser om emnet. Du kan måske finde materiale, der argumenterer for, at det er et indgreb i menneskers personlige frihed, hvis samfundet bland…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind