Sprog

Her ser vi på, hvordan du skriver et godt sprog i dit studieretningsprojekt. Vi vil se på tekstens modtager, samt fagsprog, metatekst og sammenhæng mellem afsnit. Du vil også få gode tips til korrektur af sprog og grammatik.

Tekstens modtager er en gymnasieelev på dit eget niveau  

Normalt er du i dansktimerne vant til at dit sprog skal være varieret, interessant og måske også litterært. Vi anbefaler, at du ikke bruger krudt på dette i dit Studieretningsprojekt, og i stedet bruger et sprog, der er præcist, neutralt og fagligt, så det er tydeligt og ikke til at misforstå.

Når du skriver din opgave, skal du skrive den til en modtager, der er interesseret i emnet, men ikke ved meget om det i forvejen. Du må derfor ikke skrive indforstået, men du skal derimod formidle emnet, så gymnasieelever på samme niveau som dig selv kan forstå det og følge med.

Vi ved selvfølgelig godt, at det er dine lærere, der kommer til at læse opgaven, men derfor er det alligevel vigtigt, at du skriver din opgave, som om modtageren var en gymnasieelev. Det betyder, at du uden videre kan bruge de mest almindelige fagbegreber og metoder, som dine kammerater også vil kende. Dem behøver du ikke forklare. Men hvis du bruger mere avancerede begreber eller metoder, så skal du sørge for at forklare dem i din tekst.

Du skal også tænke over din modtager, når du formulerer dig. Sørg for at holde dit sprog simpelt og præcist. Så du skal ikke forsøge på at imponere dine lærere og censoren med et svært og indviklet akademisk sprog. Derfor skal du skrive klart og må...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind