Bioteknologi

Hvad er typiske SRP’er i Bioteknologi?

Et SRP i Bioteknologi handler ofte om, hvordan bestemte kemiske stoffer er opbygget, og hvo…

...

Metoder i opgaven

Du skal anvende to forskellige metoder fra Bioteknologi i dit SRP. Alle lærere er ikke helt enige om, hvad metodebrug i et fag præcis dækker over. Metodebrug involverer dog typisk, at du bruger nogle redskaber fra faget til at besvare spørgsmålene i din opgaveformulering. Normalt er det altså ikke nok kun at redegøre for fagligt stof som metodebrug, hvis du skal opfylde kravene til et SRP.

Dit projekt handler sandsynligvis om, hvordan man fremstiller et kemisk stof vha. bioteknologiske metoder, eller hvordan et kemisk stof påvirker levende organismer. Opgavens to metoder vil så typisk være et biologisk forsøg plus en fremstilling og/eller kemisk analyse af stoffet.

Vi fokuserer på de to metoder i afsnittene herunder. Læs en mere dybdegående beskrivelse af de forskellige mulige metoder i vores kompendium om Metoder i Bioteknologi.

Du skal typisk udføre et biologisk forsøg

Et forsøg er oplagt at inddrage i et SRP i Bioteknologi. Forsøget indebærer, at du tester en biologisk hypotese om dit emne. Forsøge…

...

Eksempler på emner

Her er nogle eksempler på typiske SRP-emner i Bioteknologi. Emnerne er gode til SRP, fordi de gør det muligt at bruge to forskellige metoder fra faget.

Koffeins effekt i kroppen

Koffein er et godt stof at arbejde med i et SRP i Biologi og Kemi. Stoffet virker opkvikkende og har en effekt, der minder om nogle rusmidlers. Koffein er dog samtidig hverken ulovligt eller skadeligt i almindelige mængder, så du kan selv udføre forsøg med stoffet. SRP’et kan have en overordnet problemformulering i stil med denne:

  • Hvordan påvirker et almindeligt koffeinforbrug kroppens præstation?

Opgaven kan først redegøre for, h…

...

Skriv opgaven i samarbejde med universitetet

De fleste universiteter tilbyder, at du kan besøge dem en dag og få hjælp til at lave bestemte SRP-eksperimenter i Bioteknologi. Universiteterne har f.eks. tidligere udbudt SRP-projekter i Bioteknologi om at designe nanoobjekter af DNA eller om at…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind