Vejledning

Du skal bruge dine vejledere!

Du skal for alvor til at arbejde med dit SRP, når du har fag og emne på plads. Så er det nemlig tid til at finde materialer, sætte dig ind i emnet og mødes med dine vejledere. Din skole vil udpege vejledere til dig ud fra dit valg af fag og emne. Det mest normale er, at du få en vejleder i hvert fag. Det kan dog ske, at du kun får én vejleder, som underviser i begge fag. 

Du er ved at undersøge et emne, som er helt nyt for dig, derfor vil der helt naturligt være mange spørgsmål og masser af tvivl, som presser sig på. Derfor skal du aldrig være nervøs for at opsøge dine vejledere. Selvom du måske føler, at du ikke har noget at komme med, skal du huske, at vejledningen er til for at hjælpe dig videre.

Lærerne på din skole skal vejlede hele din årgang, så derfor kan du ikke være sikker på at få dine egne faglærere som vejledere. Især ikke, hvis du skriver i fag, som mange andre elever skriver i. Som regel vil du få besked om, hvem du får som vejleder, en lille uges tid efter du har valgt fag. 

Typisk vil vejledning ske ved, at du holder korte møder med dine vejledere. Nogle gange med én af dem, andre gange med begge to. På de fleste skoler vil der i begyndelsen af processen være skemalagte vejledningsmøder, men det vil også være op til dig at opsøge vejlederne og aftale møder med dem.    

Hvad er det godt at få vejledning til?

Forskellige elever vil altid have forskellige behov for vejledning. Men der er alligevel nogle ting, som de fleste har gavn af at få vendt med vejledere. 

Afgrænsning af emne

I begyndelsen vil...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind