SRP-fagkombinationer

Her kan du få inspiration til gode fagvalg og emner til dit SRP. Vælg en fagkombination fra listen for at læse om, hvilke emner vi foreslår til fagkombinationen. 

Alle vores fagkombinationer og emneforslag gør det muligt at bruge forskellige metoder fra fagene, hvilket er et vigtigt krav til dit SRP. Du kan læse vores specifikke forslag til gode metoder under de enkelte fagkombinationer.

Fagkombinationssiderne er i øjeblikket under udarbejdelse. Vi opdaterer løbende listen med nye fagkombinationer.

Her kan du se et uddrag af vores forslag til SRP-emner i Samfundsfag og Biologi/Bioteknologi

Her er nogle eksempler på typiske SRP-emner i fagkombinationen Biologi/Bioteknologi og Samfundsfag. Emnerne er gode til SRP, fordi de gør det muligt at bruge metoder fra både Biologi/Bioteknologi og Samfundsfag.

Brug af rusmidler

Et SRP om rusmidler i Biologi/Bioteknologi og Samfundsfag kan have problemformuleringer som:

  • Hvorfor drikker unge alkohol, når alkohol er dårligt for kroppen?
  • Hvad er de kropslige og samfundsmæssige konsekvenser af hashrygning?

SRP'er om rusmidler redegør for rusmidlets påvirkning af kroppen i Biologi/Bioteknologi. Du kan derudover udføre et forsøg, der belyser rusmidlets påvirkning af nervesystemet, typisk af reaktionstiden og af finmotorikken. Du kan ikke udføre et forsøg, hvor du direkte undersøger påvirkningen af skadelige og/eller ulovlige stoffer. Du kan i stedet udføre forsøg med særlige alkohol- eller narkotikabriller, som forvrænger synet og på den måde simulerer rusmiddelpåvirkning. Opgaveeksemplet herunder indeholder et forsøg med alkoholbriller.

Samfundsfag-delen af opgaven indebærer, at du udfører en kvalitativ eller kvantitativ analyse. En kvalitativ analyse kan f.eks. være en indholdsanalyse af en dokumentar, artikelserie eller andet, som portrætterer nogle mennesker og deres holdning/brug af rusmidler. En kvantitativ analyse kan f.eks. indebære, at du udfører,,,

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind