Biologi/Bioteknologi & Historie

Hvad er typiske problemstillinger i et SRP i Biologi/Biotek og Historie?

Et SRP i Biologi/Bioteknologi og Historie handler typisk om en historisk begivenhed, som blev påvirket af biologiske faktorer eller bioteknologisk viden. Opgaven kan omvendt også handle om de historiske forudsætninger for, at en bestemt biologisk eller bioteknologisk udvikling kunne ske. Du kan se eksempler på konkrete emner og problemformuleringer nederst på siden.

...

Eksempler på emner og problemformuleringer

Her er nogle eksempler på typiske SRP-emner i fagkombinationen Biologi/Bioteknologi og Historie. Emnerne er gode til SRP, fordi de gør det muligt at bruge metoder fra både Biologi/Bioteknologi og Historie.

Penicillins opdagelse

Penicillins opdagelse betød, at man nu havde en metode til at bekæmpe før livstruende bakterieinfektioner. Hvis du vil undersøge den historiske betydning af opdagelsen af penicillin i dit SRP, kan din problemformulering have et overordnet spørgsmål som dette:

  • Hvilken forskel gjorde penicillins opdagelse for sundhedsvæsenet?

Opgavens Biologi/Bioteknologi-del kan f.eks. bestå af en kort redegørelse for, hvorfor penicillin er giftigt for bakterieceller. Det er også oplagt at udføre et forsøg med penicillin. Du kan f.eks. undersøge, om forskell…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind