Skriveprocessen

De fleste vil opleve dage, hvor SRP virker som et maratonløb, hvor målet ligger uopnåeligt langt borte. Men det behøver ikke være sådan. Vi har her samlet nogle gode råd til din SRP skriveproces, som kan gøre det hele lidt lettere. Du kan sagtens begynde at skrive udkast til dine afsnit tidligt i processen, også før du kender den endelige opgaveformulering. Men her ser vi, hvordan du kan gribe skriveprocessen an, når du har fået udleveret opgaveformuleringen, og skriveugerne begynder.

Start med din opgaveformulering

Inden du starter med at skrive dit projekt, handler det om at finde ud af, hvad dit projekt helt konkret skal indeholde. Derfor skal du sørge for at gennemgå din opgaveformulering meget grundigt.

Skriv dens spørgsmål op foran dig i den rækkefølge, de er nævnt i opgaveformuleringen. Herefter tænker du over alle de emner, områder og spørgsmål, som du kan komme i tanke om i forbindelse med hver enkel problemstilling. Tænk, at du skal have listet alt det, der skal være medvirkende til at svare fyldestgørende på hvert enkelt spørgsmål.

Prøv herefter at ordne det hele i en prioriteret rækkefølge under hver af dine spørgsmål. Prioriteret efter hvad der er vigtigst at have med. Som det sidste skal du vurdere, om du skal indsamle nyt og mere materiale, for at besvare din prioriterede liste og komme videre med projektet.

Lav en disposition for dit SRP

Et andet godt arbejdsredskab er en disposition, som er let at opstille, hvis du har lavet din prioriterede rækkefølge, nævnt ovenover. Din opgaveformulering skal styre opbygningen af din opgave, så den har redegørende, analyserende og vurderende afsnit. Øvelsen er her at forestille dig, hvordan din endelige opgave kommer til at se ud. Sæt et omtrentligt sideantal på hvert afsnit og knyt et par sætninger til, hvad du forestiller dig, afsnittet skal indeholde.

Eksempel

Indledning (1 sider)

  • Præsenter emnet og opgaveformuleringen.

Redegørelse (5 sider)

  • Forklar kort om epidemier, herunder udbruddet af sarsvirus i 2013
  • Overordnet redegørelse for opbygningen af sarsvirus
  • Redegørelse for biologiske aspek
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind