[130]

SOP-bogen

Her kan du få hjælp til dit studieområdeprojekt på hhx og htx. Projektet kaldes for SOP og er et stort tværfagligt projekt, som ligger i 3.g. Vi ser på hele projektforløbet, så du kan få hjælp med emnevalg, problemformulering, litteratursøgning, skriveprocessen, opbygning af din opgave og den mundtlige eksamen, hvor du skal forsvare dit SOP og reflektere over dit arbejde. 

Det kan virke overvældende at skulle i gang med et stort projekt som SOP, ikke mindst fordi projektet er vigtigt for dit gennemsnit. Derfor har vi taget udgangspunkt i de udfordringer, du kan møde i projektperioden. 

SOP-bogen er direkte målrettet kravene til studieområdeprojektet på hhx og htx. Ved at følge SOP-bogen får du altså mulighed for at sikre, at din opgave lever op til alle krav. Du kan også bruge SOP-bogen til at slå op i, hvis der er særlige dele af projektet, du har behov for hjælp til. I alle afsnit får du en grundig vejledning sammen med helt konkrete eksempler, som er hentet fra din uddannelse. 

Bogen er skrevet af Studienets redaktion. Vi har mange års erfaring som undervisere i gymnasiet og som vejledere for store skriftlige opgaver. Vi har skrevet SOP-bogen til dig, så du kommer til SOP i den bedste kampform, holder øjet på bolden undervejs og laver en stærk afslutning. 

Er du klar? Så lad os sparke dit SOP i gang!

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

SOP-bogen

[130]
Bedømmelser
 • 19-01-2023
  Givet af HTX-elev på 3. år
  Denne bog har været super hjælpsom igennem hele SOP-processen (fra valg af emne til den mundtlige eksamen). Den er meget detaljeret og kommer med nogle super gode eksempler og beskrivelser af hvad man skal gøre, og den er god til hvis man har brug for en grundig og god vejledning, men også hvis man har brug for at blive lidt beroliget.
 • 14-12-2020
  Givet af HTX-elev på 3. år
  De fleste af eksemplerne tager meget fokus på HHX, hvilket er lidt irriterende når man sidder og skal skrive en HTX. Derudover er den lidt forældet, da vores opgavekrav ikke helt er dem der står i bogen. Dog er bogen rigtig god til at hjælpe en i gang med opgaveskrivningen:))
  Tak for din feedback på SOP-bogen, den er vi altid glad for. Bogen er skrevet, så den følger de regler, som undervisningsministeriet har fastsat for SOP. Vi opdaterer den hele tiden, så den altid følger de nyeste regler. Vi arbejder også på at udvide eksempelmaterialet, så der kommer flere gode eksempler til både htx og hhx. En del af reglerne fra undervisningsministeriet er lavet som forslag til skolerne. De kan altså fortolkes forskelligt fra skole til skole. Derfor kan opgavekravene til eleverne være forskellige. Det skriver vi også flere steder i bogen, at man skal være opmærksom på. Derfor har vi også valgt at give anbefalinger, som gælder på de fleste skoler, og som kan give dig et godt resultat. Men der kan som sagt være variationer. Du skal selvfølgelig følge de opgavekrav, som din skole og dine vejledere har meldt ud.
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 18-03-2024
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Den er god, men det er irriterende, at den ikke inddrager økonomiske fag (IØ, VØ, afsætning) under afsnittet "SOP-Fagkombinationer"
 • 26-10-2023
  Givet af HTX-elev på 3. år
  Mid