Informationssøgning

Dovenskab er at gøre det rigtigt første gang.”

Når du skal arbejde med dit SRP, er informationssøgning et meget vigtigt område. Det er her, du opbygger fundamentet for din opgave, og det er en del af bedømmelsen af SRP, at du kan finde ud af at “udvælge, bearbejde og strukturere relevant materiale”, som der står i bekendtgørelsen. 

Når du skal i gang med at finde materiale, vil din lærer hjælpe dig et stykke af vejen, men du skal også selv ud og indsamle bøger, artikler, hjemmesider og data til din opgave. Når du har indsamlet en masse information, er det næste skridt at udvælge og begrænse dit materiale, så du står tilbage med det mest relevante og bedste baggrundsstof og kildemateriale til din opgave.

Husk, det handler ikke om, hvor meget du har læst, men om du har læst det rigtige - altså det bedst egnede for dit emne. Det at indhente litteratur kan tage tid, men i kapitlet her får du gode råd og hjælp til at strukturere din informationssøgning.

Brug din faglærer

Måske har du allerede til din første vejledning fået forskellige kilder af dine faglærere, som du skal kigge nærmere på. De...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind