[12]

Bedre Dansk

Bliv bedre til at skrive korrekt dansk. Her får du hjælp til at undgå typiske fejl med en række huskeregler til skriftlig dansk. Her på siden fokuserer vi på de typiske sproglige fejl og giver simple huskeregler til at undgå disse fejl. Du finder ikke en omfattende grammatikbog, men et forsøg på at styrke de basale skriftlige kompetencer og sætte dig i stand til at skrive bedre dansk. 

Målet med hjælpen her er, at den skal være praktisk anvendelig, nem at huske og ikke nødvendigvis give dig et helt fejlfrit dansk, men et bedre dansk. Vi beskriver en række typiske fejl og forklarer dig, hvorfor det er en fejl, hvordan du undgår fejlen, og du finder desuden en videogennemgang af hver fejltype.

Filosofien bag

De færreste elever synes, grammatik er spændende og interessant. De synes, det er svært, tungt og kedeligt, og mange kan heller ikke helt forstå de ofte svære, grammatiske regler. På trods af det vil langt de fleste elever gerne blive bedre til at skrive dansk. De er godt klar over, at skriftsproget er vigtigt at mestre, hvis de skal klare sig godt i fremtiden.

Bedre Dansk er et forsøg på at hjælpe elever med at blive bedre til at skrive dansk på en lidt lettere, mere tilgængelig og forhåbentligt sjovere måde. Tanken er, at det for nogle kan være nemmere at forstå og lære grammatikregler ved hjælp af video og eksempler, der relaterer sig til deres hverdag. 

Videoerne er bygget op med en struktur, hvor problem og løsning gennemgås mundtligt, efterfulgt af en række (sjove) eksempler og øvelser, som lærer eleven at bruge huskereglerne i praksis.

Ikke en grammatikbog, men blot det allermest nødvendige

Bedre Dansk fokuserer på de typiske, sproglige fejl og giver simple huskeregler til at undgå disse fejl. Derfor udelader vi mange af de tunge, detaljerede og lidt kedelige grammatiske forklaringer af de sproglige problemstillinger. Bedre Dansk er altså ikke en grammatikbog, men et forsøg på at styrke de helt basale skriftlige kompetencer – at sætte eleverne i stand til at skrive bedre dansk. Ved ikke at fylde for meget på, men blot det allermest nødvendige, i form af de få huskeregler, der skal til, husker eleverne bedre det, der er væsentligt. Derved kan de bruge det i fremtiden.

Bedre Dansk

[12]
Bedømmelser
 • 02-02-2021
  Givet af HFe-elev på 1. år
  Synes at den sympatiske mand på skærmen taler et godt og meget forstående sprog. Man forstår hvad han siger og hans eksempler er SÅ fantastiske. Nu sætter jeg "kysser" ind i mange af mine sætninger for at se hvordan de skal ende. Tak.
 • 25-01-2020
  Givet af HF-elev på 2. år
  Det hjælper meget, når man sidder med en opgave som man ikke har prøvet at løse før. Jeg er 40 år og synes ikke at kunne huske vi har siddet med denne type opgaver før.
 • 19-08-2023
  Givet af HF-elev på 1. år
  Top
 • 20-11-2020
  Givet af Underviser på STX
  Fin hjælp med de almindelige problemer.