Vers 177-306

Her får du grundig hjælp til vers 177-306 af 9. sang i Homers Odyssé. Det overordnede indhold i disse vers er, at Odysseus bliver fanget i Kyklopens hule, og Kyklopen begynder at æde af hans mandskab. 

Sammendrag

Vers 177-230: Sammen med tolv af sine mænd drager Odysseus ud for at undersøge kyklopernes land. Han medbringer en ekstremt stærk vin, som han har fået på erobringstogtet i kikonernes land. De finder snart en kæmpemæssig grotte, hvor der bor en kyklop. I første omgang er Kyklopen dog ikke hjemme, og mandskabet tigger Odysseus om, at de skal stikke af, mens de kan. Men Odysseus beslutter, at de skal blive. 

Vers 231-278: Da Kyklopen vender hjem, bliver Odysseus og hans mænd forskrækkede over hans enorme størrelse og flygter dybere ind i grotten. Kyklopen lukker grottens åbning af med en gigantisk sten, så udgangen er spærret. Han spørger så, hvem de er, og Odysseus svarer, at de er grækere (Achaier) på vej hjem fra Troja, og at de håber at blive behandlet godt, sådan som guderne vil have, man behandler fremmede gæster. Kæmpen gør det dog klart, at han på ingen måde frygter guderne, og at han derfor gør, som han selv vil....

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind