Vers 307-468

Her får du grundig hjælp til vers 133-306 af 10. sang i Homers Odyssé. Det overordnede indhold i disse vers er, at Odysseus overvinder Kirkes hekseri og frelser sine mænd.

Sammendrag

Vers 307-347: Odysseus bliver fornemt modtaget af Kirke, som giver ham sin magiske drik. Men pga. modgiften, som Odysseus har fået af Hermes, bliver han ikke forhekset af drikken. Og da Kirke vil slå Odysseus med sin tryllestav, går Odysseus til modangreb med sit sværd, sådan som Hermes har instrueret ham i at gøre. Kirke bliver bange og forundret over, at Odysseus ikke bliver forhekset, og hun tilbyder ham, at de i stedet kan gå i seng sammen. Odysseus får først Kirke til at aflægge et højtideligt løfte om, at hun ikke vil skade ham, og derefter går de i seng og har sex.

Vers 348-399: Kirkes tjenere tager sig herefter godt af Odysseus, giver ham et bad, pænt tøj på og tilbyder ham et fornemt måltid. Men Odysseus kan ikke spise noget, så længe hans mænd endnu er tryllet om til orner. Han overtaler derfor Kirke til at give mændene en modgift, så de trylles tilbage til at være mænd, endda i en endnu flottere udgave e...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind